Trupa de teatru pentru copii SUFLETOS [GUEST POST]

trupa de teatru pentru copii sufletos

Trupa de teatru pentru copii SUFLETOS [GUEST POST]

Categorie:Am testat

Am apreciat mereu activitățile de calitate pentru copii, mai ales când ele sunt gândite și generate de persoane care sunt, la rândul lor, părinți sau bunici. Pentru artiști (și nu doar pentru ei) 2020 a fost o perioadă grea, cu adaptare și reinventare. Așa că ofer acest spațiu unui guest post cu mult suflet: Trupa de teatru pentru copii SUFLETOS. Cum spun chiar ele, „o trupă plămădită din pasiune pentru teatru, din dragoste pentru copii, din dragoste pentru tot ce înseamnă interacțiunea cu copiii și părinții lor”.

În cele ce urmează, vă las să le descoperiți povestea direct prin cuvintele lor și vă încurajez să le chemați la evenimentele cu/pentru copii.

„A face teatru pentru copii este un concept complex, nu neapărat complicat. A face teatru pentru copii presupune în primul rând a redeveni tu însuți / însăți copil și a-ți accepta imperfecțiunile, momentele de slăbiciune, trăirile intense ale fiecărei secunde: de la nașterea primei idei a unui scenariu pentru o piesă de teatru, de la îmbinarea părților acesteia cu concepte ale psihologiei copilului, până la punerea în scenă a unui text cu un scop bine stabilit, cu o temă și cu un subiect de interes în ce privește copilăria. Toate fiind presărate cu momente de umor (veselia, buna dispoziție, gândirea pozitivă, creativitatea sunt la ele acasă) și muzică live (majoritatea find compoziții proprii – chitară, percuție și voce), acestea din urmă având tocmai scopul aducerii unui suflu proaspăt asupra actului artistic. 

Noi, componentele trupei SUFLETOS, Anca Mădălina Grosu (după o altă perioadă de trei ani și jumătate petrecuți într-o altă trupă de teatru pentru copii) și Ioana Rizea, ambele absolvente ale cursurilor de teatru ale unor renumite școli de teatru din România, la rândul nostru mame fiind, ne putem imagina sau aminti o sumedenie de situații de viață, situații în care proprii noștri copii pot fi sau au fost protagoniști.

Însuși numele ales al trupei – SUFLETOS, ne „trădeaza” intenția inițială: aceea de a aborda subiecte despre și pentru sufletul copiilor, pe înțelesul lor, în strânsă legătură cu viețile celor mici.

Titlurile alese ale pieselor, cum ar fi: „Mulțumesc, Te rog, Iartă-mă!”, „Doamna Răbdare”, „Ce ție nu îți place altuia nu îi face” etc sugerează exact temele de larg interes pe care fiecare părinte dorește să le dezvolte alături și pentru copilul sau copiii săi

Trupa de teatru pentru copii SUFLETOS dramatizează și cărțile scrise de Prințesa Urbană (Ioana Chicet Macoveiciuc), aducând mai aproape de prichindei poznașele personaje: Ema și Eric, precum și Mami, Tati și Micuț din seria „Mami și Tati se poartă (foarte) ciudat”.  

Astfel încât, dacă doriți ca prichindelul sau prichindeii  voștri să petreacă timp de calitate fie la teatru, fie la un atelier, fie la ziua de naştere proprie, ne daţi de ştire şi noi ne facem simţită prezenţa.”

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: