Tabăra urbană de vară unde copiii învață programare și tehnologie (vârste 7-17 ani)

Tabăra urbană de vară unde copiii învață programare și tehnologie (vârste 7-17 ani)

Propunerea celor de la Logiscool a venit exact când mă gândeam la un proiect pentru încurajarea antreprenoriatului în rândul copiilor. Până să-mi aștern toate ideile și să pun cap la cap tot planul, a apărut o primă oportunitate fantastică. Mi s-a dat ocazia să ofer locuri gratuite în tabăra urbană de vară unde copiii învață programare și tehnologie. Ce poate fi mai util decât șansa de a experimenta, de mic, o meserie atât de actuală și căutată pe piața muncii? Dacă tot s-a născut generația asta cu telefoanele și tabletele în mână, mi se pare benefic să înțeleagă la ce folosesc „sculele” respective.

Conceptul Logiscool

Logiscool este o școală internațională de programare fondată cu intenția de a face accesibile cunoștințele digitale și de programare de bază. Înarmați cu o curriculă specială, adaptată constant la cerințele pieței și o platformă educațională dezvoltată intern, câțiva studenți universitari ambițioși instruiesc copii și adolescenți și îi ajută să facă primii pași spre unul dintre cele mai bine plătite joburi din viitor.

Logiscool a deschis primele cursuri în Budaörs, Ungaria, în ianuarie 2014, având în prezent aproximativ 50 de școli în 8 țări. Peste 13.000 de copii au beneficiat de cursuri și tabere în cei patru ani de activitate.”

„Mi se pare genial ce pot să învețe acum încă din clasa a doua sau a treia! Dacă aș fi avut așa ceva la dispoziție când eram de vârsta lor, cred că aș fi știut mai repede ce îmi place și spre ce să mă îndrept mai departe.” spune Denis Tătaru, instructor Logiscool și student anul al II-lea la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București

Ce studiază copiii în cadrul taberei de vară Logiscool?

„Niciodată nu e prea devreme să clădești bazele unui viitor de succes. Din acest motiv, în cadrul taberei copiii sunt ajutați de traineri din domeniu să își dezvolte gândirea analitică și algoritmică prin intermediul unei curricule bazate pe crearea de jocuri și activități distractive.

Pentru ca fiecare copil să învețe exact ceea ce își dorește, taberele urbane sunt împărțite pe mai multe specializări foarte actuale:

 1. Cursuri de Programare: Cea mai utilă îndeletnicire în ziua de azi, unde cei înscriși la această tabără urbană pot învăța despre IT, crearea și programarea jocurilor pe calculator, crearea și proiectarea aplicațiilor Android sau despre hardware și senzori.
 2. Cool Tools: Cursuri de editare video – modulul ideal pentru copiii care nu se deprind de Youtube și folosesc mai tot timpul camera telefonului, sau pentru adolescenții care sunt fascinați de construcția unui website. Juniorii vor învața cum să creeze videoclipuri sau site-uri interesante, pline de conținut util.
 3. Cursuri de Robotică: Roboții nu mai sunt demult un subiect SF, ba chiar fac parte din viața noastră de zi cu zi. În această tabără copiii învață ce înseamnă programarea unui robot, cum se construiește și cum pot controla diferiți roboți.
 4. Minecraft: Modulul acesta demonstrează că jocurile pe calculator nu sunt o pierdere de timp. Construirea unei lumi Minecraft este un mod excelent de a dezvolta creativitatea, iar crearea unei hărți de aventură apelează la gândirea algoritmică a celor mici.”

În cadrul cursurilor copiii vor învăța să creeze primul lor joc, să programeze diferiți roboți, să proiecteze o lume Minecraft sau să mânuiască tool-uri de editare video, IT și web design pentru a-și crea propriile clipuri pe YouTube sau propriul website.

Cât durează taberele?

„În funcție de vârstă și domeniul de interes, copiii pot participa la programe distractive de cursuri și activități.

Părinții pot alege varianta de jumătate de zi, de luni până vineri sau varianta taberei de o zi întreagă, ce include o masă și un număr mai mare de activități.

Copiii cu vârste de peste 12 ani pot alege și cursul de programare intensivă Scoolcode, ce durează două săptămâni.

Prețurile taberelor sunt cuprinse între 549 și 1.349 RON, iar frații și grupurile de trei sau mai mulți prieteni beneficiază de reduceri între 20 – 30%.

Locuri gratuite la tabăra de vară Logiscool – tombolă

În visele mele „sălbatice”, toate școlile de stat au cursuri incluse în programa obligatorie unde elevii exersează meseriile actuale. Vă dați seama cât de departe suntem, însă, de așa ceva! Realizați ce lacune imense se creează pe piața muncii, din cauză lipsei unor simulări practice. Cât de dificil le este tinerilor să înțeleagă ce job-uri li se potrivesc cel mai bine. Cât de mulți ajung să termine o facultate fără să aibă măcar habar în ce scop au trecut prin ea.

Eu cred extrem de mult în dezvoltarea unor abilități practice, bazate pe pasiunile copiilor, învățănd direct de la cei care sunt specialiști în meseriile respective.

Ca să nu vă mai fierb atât, trec la punctul culminant 🙂 Logiscool oferă gratuit 4 locuri a câte 5 zile de tabără fiecare. Programul este half-day (09:00 – 12:30 sau 13:30 – 17:00) iar cursurile sunt la alegerea câștigătorilor, dintre cele de aici. Participarea la tombolă se face scriind în comentariu ce vârstă are copilul și de ce dorește să participe la tabăra de vară Logiscool. Data limită: 3 iulie 2018.

Succes!

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comentarii (17)

 • avatar image

  Simona Luta

  iunie 20, 2018 Reply
  Buna! David are 14 ani și ar fi mai mult decât încântat sa participe la cursul de programare intensiv. I-as face o mare supriza și ar descoperi ca se poate face și altceva pe PC in afara de League of Legends și Minecraft și Fortnight și GTA. Va doresc mult succes in tot ce faceți. Cu drag, Simona, mama lui David
 • avatar image

  Eliza

  iunie 20, 2018 Reply
  Copiii mei mai au pana sa mearga in tabere, dar mi-as dori sa mearga intr-o tabara ca asta cand vor fi mai mari.
 • avatar image

  Teodora

  iunie 21, 2018 Reply
  Pustiul meu (7 ani) e PASIONAT de Minecraft. Daca il scap la tableta/telefon/laptop nu-l mai pot dezlipi. A tot incearcat sa ma invete si pe mine dar fara succes. Am prin casa Lego, reviste si Steve(i) de toate marimile. Isi doreste sa aiba cu cine vorbi "limba minecraft".
 • avatar image

  Nicoleta hangiu

  iunie 21, 2018 Reply
  Pt cei 7 ani pe care ii are, se pricepe bine la asamblat si inventat noi combinatii de piese lego si ii plac mult robotii. De aceea optam pt Lego wedo.
 • avatar image

  Irina Moraru

  iunie 22, 2018 Reply
  M-as bucura enorm daca as castiga un loc in tabara pt pustiul meu de aproape 10 ani ca sa invete ceva util din folosirea calculatorului si sa schimbe impresii si pareri cu cineva care vorbeste "pe limba lui" :))
 • avatar image

  Ali Ina

  iunie 22, 2018 Reply
  Buna. Băiatul meu este f pasionat de tot ce înseamnă calculator și YouTube. Își dorește să-și îmbogățească cunoștințele și să ajungă cât mai departe în IT. Mulțumim pt oportunitatea acestui concurs.
 • avatar image

  Ali Ina

  iunie 22, 2018 Reply
  Băiatul meu are 10 ani. Mulțumesc
 • avatar image

  Oprea Luciana

  iunie 22, 2018 Reply
  Buna. Numele meu este Luciana. Am un baiat de 13 ani, Oprea Nicolae Mircea, care a inceput de curand sa cocheteze cu informatica si robotica. O astfel de tabara l-ar initia in tainele programarii si ale roboticii si l-ar ajuta sa isi descopere noi pasiuni. Multumesc.
 • avatar image

  Simona

  iunie 22, 2018 Reply
  Fiul meu ( 8 ani ) este pasionat de tot ce tine de tehnologie ( laptop, tableta, smartphone) si cu ajutorul unei astfel de tabere, si-ar putea imbunatati cunostiintele in acest domeniu.
 • avatar image

  Amalia

  iunie 22, 2018 Reply
  Adolescentul meu de 15 deja se vede programator desi in scoala a avut acces minim la astfel de informatii,nici nu mai stiu de cate ori a blocat calculatorul incercand sa instaleze diverse programe asa ca o astfel de oferta de a reusi efectiv sa vada live tot ce inseamna aceasta meseria ar insemna un restart pt el.
 • avatar image

  Virginia Pavel

  iunie 22, 2018 Reply
  Fiica mea de 10 ani este din ce în ce mai interesată de știința calculatoarelor și mi-ar plăcea sa aprofundeze în joaca acest domeniu.
 • avatar image

  Andrei Calin Ioan

  iunie 23, 2018 Reply
  Calin doreste foarte mult sa participe la una dintre taberele de vara Logiscool deoarece este pasionat de tot ce tine de Minecraft, robotica, web, video etc. Calin are 11 ani
 • avatar image

  Andrei Florina

  iunie 23, 2018 Reply
  Fiul meu este pasionat de tot ce tine de Minecraft si lego. Are 9 ani.
 • avatar image

  Raluca PARVU

  iunie 23, 2018 Reply
  Cea mai tare propunere! pentru Matei, 9 ani, ar fi fun sa participe la o tabara MS Kodu si sa reuseasca singur sa construiasca un joculet!
 • avatar image

  Adrian Stere

  iulie 3, 2018 Reply
  Hello. Tipul meu, are 14 ani E școlar dar cu chiu.. cu vai! De-l pui să lucreze la mate Imediat aruncă ochii pe spate! Mai ales în vacanță De-l pui să muncească Îți spune repede, pe față Că are și el, o singură viață! De-i aduci aminte că-ntru-un an Are de dat un examen solicitant Îți dă dreptate, n-are ce zice Dar una zice, și alta face! La meditații când stăm la masă Îi dau un exercițiu, să gândească. El se blochează și repede spune "Nu știu!", în speranța, c-are să scape! Bine înțeles c-ar prefera Să se joace ori să stea! L-am întrebat dacă știe De-a programatorul, să se joace. El mi-a răspuns, eu ascultând: "Vai, ce n-aș da, să știu La LoL cum să fiu Un jucător mult mai bun!" "Și apoi, s-ajung atât de bun Încât pe YouTube eu să fiu! Să mă vadă alții și să învețe La LoL cum și ei, să progreseze!" Da' ce-ai zice tu, dacă te-aș înscrie La o tabără de programare? "Ei, dar eu nu am bani deoparte Nici măcar de-un bilet gratuit, la mare!"
 • avatar image

  Mămica Activă

  iulie 3, 2018 Reply
  Gata extragerea! Felicitări celor 4 câștigători: Adrian Stere, Irina Moraru, Ali Ina și Simona Luta! Copiii pentru care ați participat la concurs vor fi extrem de încântați, sunt convinsă. Mulțumesc tuturor pentru participare și vă aștept în continuare pe blogul meu. Tombola este publică aici: https://www.tragerilasorti.ro/extrageri/8226-tabara-urbana-de-vara-logiscool
 • Câștigă acum un loc la taberele urbane Logiscool (în București și în țară) - Mămica Activă

  iunie 16, 2019 Reply
  […] în vara asta vor fi organizate atât în capitală cât și în alte orașe din țară. În articolul anterior, am detaliat modul de desfășurare iar acum revin cu […]