Undeva, deasupra curcubeului, e magia

Undeva, deasupra curcubeului, e magia

Categorie:Am testat

Fascinația unei lumi în care imposibilul devine real. În anul 1900 abordarea era, cu siguranță, atipică. Atunci a fost publicată, pentru prima oară, cartea „Vrăjitorul din Oz”. Poate pentru că atinge niște puncte sensibile deși vine din cu totul alte vremuri, are un farmec aparte. Citind povestea și văzând mai multe interpretări ale ei, mă întrebam cum ar putea fi continuată. Și uite că acum mă uit cu fetița mea la aventurile lui Dorothy și ale prietenilor ei.

Serialul Dorothy și Vrăjitorul din Oz se difuzează începând din 16 octombrie, de luni până vineri, de la ora 20:35, pe Boomerang TV.

După câteva episoade, am fost curioasă ce elemente au impresionat-o pe Lidia. Și am întrebat-o despre ce e vorba în poveste.

Lidia: Dorothy e foarte curajoasă, iubitoare, salvează și se duce în aventuri.

Pe cine salvează?

Lidia: Pe Toto, pe sperietoare, pe leu și pe omul de tinichea, atunci când au nevoie.

Ce îți place la ea?

Lidia: Pantofiorii, pentru că sunt magici și îi duc pe ea și pe prietenii ei în locuri diferite. Și îmi place că iubește pe toată lumea.

Foto de Răzvan Sassu

Sincer, mă bucură faptul că a surprins partea cu empatia și atenția față de ceilalți. Pe cele trei ființe care o însoțesc pe Dorothy, eu le-am văzut mereu ca pe niște fațete ale personalității umane. Alături de inteligență și curaj, sufletul e cel care ne menține pe linia de plutire. Magia apare atunci când îndrăgești oameni, locuri, când faci ceva din pură plăcere. Într-o societate înnegurată, curcubeul depinde de lumina din inimile noastre.

Când ești copil, percepțiile asupra relațiilor interumane pot fi foarte ușor influențate

Atât în bine cât și în rău. E o linie extrem de fină. Prietenia e o componentă importantă din serialul Dorothy și Vrăjitorul din Oz, deci are bilă albă de la mine 🙂 Asta i-am explicat și fetiței mele când m-a întrebat dacă e educativ și e OK să se uite. Inspirată de personaje, Lidia a vrut să le schițeze, vesele și colorate (poza din antet). A se remarca dâra de sclipici rubiniu, lăsată de pantofii lui Dorothy 😀

Pentru voi care este elementul care întreține magia curcubeului?

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: