Rucsandra, o mămică foarte activă şi business woman de succes

Rucsandra, o mămică foarte activă şi business woman de succes

Categorie:Interviuri

r2

Am deschis inbox-ul şi: surpriză! Mail-ul meu trimis acum câteva zile către Rucsandra Hurezeanu, General Manager Ivatherm, are un reply. L-am deschis repede şi am găsit, pe lângă răspunsurile la mini-interviul propus de mine şi o poză, o persoană exact aşa cum mi-o imaginam, profesionistă dar prietenoasă, neuitând să adreseze câteva cuvinte calde.

Aşa că mă grăbesc să vă redau povestea Rucsandrei. Toată lumea o cunoaşte din mass-media ca una dintre cele mai de succes femei de afaceri autohtone. Eu o apreciez pentru prezenţa elegantă, rafinată şi puternică pe care o emană chiar şi dintr-o singură poză. De aici s-a născut dorinţa de a o cunoaşte mai bine, chiar şi prin intermediul e-mail-ului. Fiind tot o mămica activă cu o poveste de familie pe blogul meu, sper să îmi permită ca în această postare să vorbesc despre ea numind-o simplu Rucsandra.

Ca formare profesională este medic iar drumul pe care şi l-a ales în viaţă ţine de mai mulţi factori: primul şi cel mai important, mama sa care era deja o antreprenoare de mare succes în domeniul farmaceutic, avea un lanţ de farmacii, o companie de distribuţie şi producţie de antibiotice. Apoi contextul politic, anii ’90 şi deschiderea către trend-urile din Occident. Astfel că ideea ca medicii să lucreze în domeniul farmaceutic a devenit, treptat, o opţiune firească, spune Rucsandra. A început să lucreze în Vânzări, ca Reprezentant medical, la compania mamei ei urmând ca, după un an, să plece la studii în Franţa, la un Masterat în Marketing Farmaceutic, la una dintre cele mai bune universităţi europene, Ecolle Superieure de Commerce de Paris. Această experienţă a fost una fructuoasă pentru că, adaugă Rucsandra: „aici am învăţat enorm de multe lucruri, strategie, publicitate, management, am avut profesori extraordinari, multe study-cases, aplicaţii, workshop-uri”. A continuat ca stagiar în Servier Pharma, o mare companie farmaceutică din Franţa şi s-a întors în România unde a ocupat, timp de 5 ani, poziţii de management în companii din acelaşi domeniu. Apoi a venit momentul să demonstreze ceea ce poate şi să se lanseze în propria afacere: Ivatherm, prima marcă românească de dermatocosmetice.

Dar care e secretul ei? Cum de îi iese atât de bine ceea ce face şi ce anume îi place în activitatea ei? „Ceea ce mă motivează pe mine în fiecare zi este mulţumirea că prin ceea ce fac ofer frumuseţe şi sănătate femeilor din România. Cred în modelul meu de business. Cred în posibilitatea creării unor mărci româneşti care să îmbine tradiţia prin resursele naturale ale României prin apă termală Herculane cu inovaţia şi tehnologia înaltă prin cei mai inovatori activi cosmetici din ţările avansate pentru a obţine un produs unic, bine diferenţiat, cu valoare adăugată, cu scopul ultim de a face oamenii mai fericiţi.

Munca alături de echipa mea, zi de zi îmi dă energie şi bună dispoziţie. O atmosferă perfecta pentru noi este una destinsă, în care oamenii nu stau închişi în birouri, ci este încurajată dezbaterea de idei şi proiecte. Cu toţii analizăm noile apariţii pe piaţă, le testăm, le discutăm avantajele şi neajunsurile. Prin experienţa continuă pe care o avem cu produsele noastre, chiar în joacă, ajungem la idei pentru îmbunătăţirea lor permanentă.”

Acum că ştim mai multe despre Rucsandra – business woman, haideţi să o cunoaştem cum este ca mamă. Mi-a dezvăluit că are doi băieţi: unul de 8 ani, celălalt de 5. Cel mare merge la şcoală, la Liceul Goethe, cel mic e încă la grădiniţă. Şi aici pot să spun că rândurile pe care mi le-a trimis îmi întăresc anumite principii în care cred şi eu: iubire, respect, a da înainte de a primi, implicare cât mai multă în educaţia celor mici. Iată ce spune Rucsandra: „Înainte de a avea copii îmi spuneam, curajoasă, că educaţia e calitativă şi că acea oră pe care o voi petrece în fiecare seară cu copiii mei va conta mai mult decit dacă aş sta de dimineaţa până seara în jurul lor. Astăzi îmi dau seamă că mă înşelam. Copiii au nevoie de mama lor cât mai mult timp. Au nevoie să ştie în permanenţă că sunt iubiţi şi apreciaţi. Simpla mea prezenţă şi micile încurajări în jocurile lor sunt esenţiale pentru a le insufla încrederea în ei şi în viaţă. Ce mi-am propus acum, şi recunosc că nu e uşor, este să-i fac să înţeleagă că trebuie mai intâi să dăruiască ceea ce vor să obţină. Dacă doresc înţelegere, trebuie să ofere mai întâi ei înşişi înţelegere celorlalţi, dacă vor iubire, trebuie să ofere iubire, dacă vor să fie apreciaţi, trebuie că ei să-i aprecieze mai întâi pe ceilalţi. Cind voi fi reuşit acest lucru, voi putea spune, în sfirsit, «Da, sunt o mamă bună, iar familia e, într-adevăr cea mai mare realizare a mea».

Copiii m-au învăţat că fericirea adevărată şi durabilă în familie se obţine prin acumularea de amintiri frumoase şi crearea acelor momente speciale, asta însemnând, de fiecare dată, multă dăruire. Uneori, chiar cu preţul unor mici renunţări.”

Şi înţeleg profund ceea ce vrea să spună. Să creşti copii e cel mai greu, faci compromisuri pentru că lucrurile nu sunt aşa cum te aştepţi, sunt şi ei oameni cu propriile personalităţi. Dar ei se uită la tine şi, ca mamă ai responsabilitatea de a le fi un exemplu. Şi atunci când îi vezi că se dezvoltă după principii frumoase, e cea mai minunată reuşită.

La sfârşit, aşa cum v-am obişnuit, am rugat-o să ne dea un sfat pentru a ne regăsi în ceea ce facem, ca mame şi ca indivizi cu propriile idei şi aspiraţii. Şi a răspuns din nou din suflet: „Familia este cea mai mare realizare a mea de până acum şi va rămâne întotdeauna prioritatea numărul unu a vieţii mele. Este mediul ce-mi oferă o emoţie specială, este sursa mea de energie şi reculegere, relaxarea de care am nevoie după orele de serviciu. Împlinirea profesională rămâne totuşi importantă pentru mine şi pentru femeile de astăzi, active, dinamice. Iar pentru a reuşi, atât în familie, cit şi în carieră, am un singur sfat: Fă ce-ţi place sau găseşte plăcerea în ceea ce faci!”

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.