Prima bancă de lapte matern din România

Prima bancă de lapte matern din România

Mihaela Nita - Swimathon

Pe principiul „repetiţia e mama învăţăturii”, o să aduc în discuţie cu orice prilej beneficiile laptelui matern pentru sugari şi o să-l susţin mereu ca numărul unu în faţa oricărui alt tip de lapte. Evident, în condiţiile în care mama nu are probleme de sănătate care nu îi permit cu niciun chip să alăpteze. Pentru aceste cazuri, în momentul de faţă statul român nu oferă nicio posibilitate pentru ca noul născut să poată primi laptele altei mame deci majoritatea se îndreaptă spre laptele praf. Dar iată că există speranţă pentru că o echipă de consultanţi în lactaţie, din care face parte Mihaela Niţă, mamă, medic pediatru şi Preşedinte al Asociaţiei Consultanţilor în Lactaţie din România, au dat startul unui proiect curajos. E vorba de prima Bancă de Lapte Matern din România.

Banca de Lapte va funcţiona pe secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, locul perfect, în care cadrele medicale fac minuni şi salveazăvieţi zilnic. Pentru ca şansele de reuşită crească, copiii foarte grav bolnavi au nevoie de laptele matern donat atunci când laptele propriei mame nu este disponibil.
Banca de lapte asigură cadrul prin care se poate administra lapte matern de la o altă mama în mod sigur, prin colectarea, analizarea, procesarea şi distribuţia laptelui matern.

În Europa sunt peste 260 de bănci de lapte matern, iar ţări precum Franţa şi Italia au peste 30 de bănci de lapte. România este printre puţinele ţări care nu are nicio bancă de lapte matern. Laptele matern donat reprezintă prima opţiune de alimentaţie a copiilor atunci când laptele propriei mame nu este disponibil (declaraţie OMS, UNICEF)!

Swimathon este o platforma de strângere de fonduri, prin care echipe de înotători fac valuri, susţinânduşi cauzele şi strângând fonduri pentru proiectele lor.
Anul acesta Asociaţia Consultanţilor în Lactaţie din România a fost selectată participe cu proiectul Primei Bănci de Lapte Matern din România. Ajută
şi tu la înfiinţarea Primei Bănci de Lapte Matern din România! Donează şi astfel mamele vor putea să-şi doneze in condiţii de siguranţă propriul lapte pentru a salva copii!
Echipele care înoată pentru proiect sunt: Laptele este Forţa, Lactiviştii şi Lapte şi miere.
http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/doneaza

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: