Poveștile audio „Copil creativ”: odihnă pentru ochi, hrană pentru creier

copil creativ carti audio

Poveștile audio „Copil creativ”: odihnă pentru ochi, hrană pentru creier

Categorie:Am testat

Trăim vremuri online. În ultima perioadă, am preferat să intru pe net în reprize mai scurte decât până acum, în social media am mers mai mult pe vizual (fotografii). De asta, nici nu am mai scris. Traversez niște săptămâni foarte încărcate și începerea școlii în pandemie nu a ajutat deloc. Mai degrabă m-a extenuat psihic (toată partea de pregătire, în ședințele de CA ale școlii și discuțiile de pe grupurile de părinți). Și am senzația că nici pentru copii nu e mai ușor. Așa că vreau să vă recomand ceva care poate fi ascultat, tot online, dar cu ochii închiși și mintea deschisă: cărțile audio create de echipa Copil Creativ. Faptul că podcast-urile și materialele audio au prins aripi cred că spune multe, iar poveștile acestea, interpretate chiar de copii, mi se par tare utile.

Copiii vorbesc despre inteligență emoțională, educație financiară și alimentație sănătoasă

Cărțile audio sunt împărțite pe capitole de câteva minute fiecare și abordează subiecte variate și actuale, precum grăsimile sănătoase vs cele nocive, siguranța datelor pe internet, gestionarea emoțiilor, despre bani, bancă și locuri de muncă. Acestea sunt câteva dintre temele din pachetul destinat copiilor de 8-11 ani.

Sunt 4 grupe de vârstă pentru care sunt înregistrate poveștile: 5-7, 8-11, 12-14 și 14-16 ani.

Lidia a ascultat toată seria de povești într-o singură după-amiază și a fost foarte încântată. Iar eu m-am bucurat că află lucruri noi sau i se explică diverse concepte pe înțelesul ei, făcând o pauză vizuală de la ecrane.

Sursa: site-ul Copil creativ

Personajele principale (Carla, Isa și Amos) trec prin diverse experiențe care pot face parte din viața oricărui copil. E foarte interesant modul în care le dezbat și cum ajung împreună la niște concluzii, fiecare având propria personalitate și opinie.

Paragrafele audio conțin și fișe pentru scos la imprimantă iar cărțile pot fi și sub formă de CD, nu doar online.

Regizor artistic, scriitor, coach NLP, designer grafician și psiholog în devenire

Patru oameni din Cluj-Napoca și-au armonizat abilitățile, cunoștințele și pasiunile pentru a crea „Copil creativ”. Adică Gabriela (regizor artistic și scriitor), Flavius (coach NLP, specializat pe emoțiile care influențează vederea), Felicia (designer grafician) și Alexandra (studentă la psihologie).

Alături de copiii care sunt vocile din spatele personajelor, au dat naștere unui concept frumos și deloc plictisitor. Insist pe „deloc plictisitor” într-o lume în care porcăriile nonsensurile de pe TikTok sau YouTube guvernează mințile celor mici, ca să nu mai zic de influența Facebook. A nu se înțelege că resping total folosirea platformelor respective, doar mă știți că folosesc Fb și Insta. Dar mecanismul pe care se bazează ceea ce apare în newsfeed începe să mă enerveze rău. Și dezavantajează pe toată lumea.

Tombolă constând într-o carte audio din seria „Copil creativ”

Mă bucur mult să pot susține, din nou, un concept 100% românesc așa că vă invit și pe voi să vedeți despre ce e vorba. Puteți câștiga o carte audio participând pe baza unui comentariu la acest articol. În comentariu, vă rog să scrieți vârsta copilului pentru care doriți cartea audio. De asemenea, mi-ar plăcea să-mi spuneți și părerile voastre despre perioada asta marcată de mediul online. Aștept comentariile voastre până duminică, 03.10, ora 20:00, când voi face tragerea la sorți.

Succes!

Sursă foto antet Andrea Piacquadio from Pexels

Dacă ți se pare interesant ce scriu, abonează-te la articolele mele:

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comentarii (11)

 • avatar image

  Stoica Sofia Raluca

  septembrie 21, 2020 Reply
  Buna. Fetita mea are aproape 4 ani si abia peste un an ar putea pricepe povestile audio din seria "Copil creativ". Le voi tine minte pe masura ce va creste si ii vor fi sper eu utile. Pe noi mediul online nu ne-a afectat foarte tare in aceasta perioada de pandemie fiind la gradinita unde nu am avut ore online...insa chiar si asa am crescut si noi timpul petrecut la desene la TV, o chestiune care va fi prezenta de acum mereu in viata noastra si pe care trebuie ca noi parintii sa stim sa o gestionam/limitam (la fel si cu dulciurile cu care a luat contact frecvent in pandemie). Sa fim sanatosi si cu rabdare! :)
 • avatar image

  Mustata Daniela

  septembrie 21, 2020 Reply
  8 ani
 • avatar image

  Florida Mitroi

  septembrie 22, 2020 Reply
  Buna ziua! Cartea ar fi pentru un copil de 7 ani.Una din lectiile acestei perioade va fi cum invatam rezilienta.
 • avatar image

  Cristina

  septembrie 22, 2020 Reply
  Buna! Ne dorim cartea pentru o fetiță de 6 ani și 8 luni, care este foarte curioasă și ar fi încântată să afle mai multe. Momentan ea merge la școală și nu avem probleme cu timpul petrecut la ecrane, dar a stat destul de mult la desene in perioada de izolare din primăvară.
 • avatar image

  Laura Frunza

  septembrie 22, 2020 Reply
  Eu pentru Eliza as vrea unele (12 ani). Perioada asta mi-a omorat niste neuroni, sincera sa fiu, cu totii am scapat grupa mare pe dispozitive. Incerc acum sa ne mai dezintoxicam dar e greu.
 • avatar image

  Iulia Climescu

  septembrie 22, 2020 Reply
  Am 2 copii de 5 si respectiv 9 ani. Aceasta perioada este dificilă deoarece am incercat până acum sa-i tin departe de tehnologie, dar acum scoala, respectiv grădiniță ii tine in fata ecranelor.
 • avatar image

  Bodnar Luiza

  septembrie 23, 2020 Reply
  Bună! M-ar interesa cartea pentru o fetita de 7 ani. Mulțumim!
 • avatar image

  Ioana Vlad

  septembrie 23, 2020 Reply
  O idee tare frumoasa, noi folosim des povesti audio, sunt ideale in calatoriile cu masina!
 • avatar image

  Amariutei Laura

  septembrie 24, 2020 Reply
  Si noi am fost putin impactati in perioada izolarii si am mai apelat la filme/desene, dar nimic exagerat pentru varsta lor, 4 si 6 ani. Ii incanta mult povestile audio, cu atat mai mult cu cat nu sunt cele clasice!
 • avatar image

  Ana Por

  septembrie 26, 2020 Reply
  Salut. Ideea cărților audio mi se pare fantastică. Perioada asta da, este marcata de mediul online. Nu stam la casa, dar avem mult spațiu verde (câmp și pădure) lângă noi și ieșim. Ca sa compensam timpul pe device-uri. Gestionam cum putem mai bine situația. Cu doi copii la școală nu este ușor, mai ales ca unul abia învață să scrie și sa citească. Părțile bune? Conectare, apropiere, timp pt noi mai mult și mai calitativ dpdv emoțional. Provocări? Cu nemiluita
 • avatar image

  Mămica Activă

  octombrie 5, 2020 Reply
  Vă mulțumesc tuturor pentru participare. Am făcut extragerea și câștigătoarea este Florida Mitroi! Felicitări și mult succes la deprinderea rezilienței. Și noi ne străduim la capitolul ăsta :) Tragerea la sorți este publică aici: https://www.tragerilasorti.ro/extrageri/10771-povesti-audio-copil-creativ
%d blogeri au apreciat: