
Poveștile audio „Copil creativ”: odihnă pentru ochi, hrană pentru creier
Trăim vremuri online. În ultima perioadă, am preferat să intru pe net în reprize mai scurte decât până acum, în social media am mers mai mult pe vizual (fotografii). De asta, nici nu am mai scris. Traversez niște săptămâni foarte încărcate și începerea școlii în pandemie nu a ajutat deloc. Mai degrabă m-a extenuat psihic (toată partea de pregătire, în ședințele de CA ale școlii și discuțiile de pe grupurile de părinți). Și am senzația că nici pentru copii nu e mai ușor. Așa că vreau să vă recomand ceva care poate fi ascultat, tot online, dar cu ochii închiși și mintea deschisă: cărțile audio create de echipa Copil Creativ. Faptul că podcast-urile și materialele audio au prins aripi cred că spune multe, iar poveștile acestea, interpretate chiar de copii, mi se par tare utile.
Copiii vorbesc despre inteligență emoțională, educație financiară și alimentație sănătoasă
Cărțile audio sunt împărțite pe capitole de câteva minute fiecare și abordează subiecte variate și actuale, precum grăsimile sănătoase vs cele nocive, siguranța datelor pe internet, gestionarea emoțiilor, despre bani, bancă și locuri de muncă. Acestea sunt câteva dintre temele din pachetul destinat copiilor de 8-11 ani.
Sunt 4 grupe de vârstă pentru care sunt înregistrate poveștile: 5-7, 8-11, 12-14 și 14-16 ani.
Lidia a ascultat toată seria de povești într-o singură după-amiază și a fost foarte încântată. Iar eu m-am bucurat că află lucruri noi sau i se explică diverse concepte pe înțelesul ei, făcând o pauză vizuală de la ecrane.

Personajele principale (Carla, Isa și Amos) trec prin diverse experiențe care pot face parte din viața oricărui copil. E foarte interesant modul în care le dezbat și cum ajung împreună la niște concluzii, fiecare având propria personalitate și opinie.
Paragrafele audio conțin și fișe pentru scos la imprimantă iar cărțile pot fi și sub formă de CD, nu doar online.
Regizor artistic, scriitor, coach NLP, designer grafician și psiholog în devenire
Patru oameni din Cluj-Napoca și-au armonizat abilitățile, cunoștințele și pasiunile pentru a crea „Copil creativ”. Adică Gabriela (regizor artistic și scriitor), Flavius (coach NLP, specializat pe emoțiile care influențează vederea), Felicia (designer grafician) și Alexandra (studentă la psihologie).
Alături de copiii care sunt vocile din spatele personajelor, au dat naștere unui concept frumos și deloc plictisitor. Insist pe „deloc plictisitor” într-o lume în care porcăriile nonsensurile de pe TikTok sau YouTube guvernează mințile celor mici, ca să nu mai zic de influența Facebook. A nu se înțelege că resping total folosirea platformelor respective, doar mă știți că folosesc Fb și Insta. Dar mecanismul pe care se bazează ceea ce apare în newsfeed începe să mă enerveze rău. Și dezavantajează pe toată lumea.
Tombolă constând într-o carte audio din seria „Copil creativ”
Mă bucur mult să pot susține, din nou, un concept 100% românesc așa că vă invit și pe voi să vedeți despre ce e vorba. Puteți câștiga o carte audio participând pe baza unui comentariu la acest articol. În comentariu, vă rog să scrieți vârsta copilului pentru care doriți cartea audio. De asemenea, mi-ar plăcea să-mi spuneți și părerile voastre despre perioada asta marcată de mediul online. Aștept comentariile voastre până duminică, 03.10, ora 20:00, când voi face tragerea la sorți.
Succes!
Sursă foto antet Andrea Piacquadio from Pexels
Dacă ți se pare interesant ce scriu, abonează-te la articolele mele:
Comentarii (11)
Stoica Sofia Raluca
septembrie 21, 2020Mustata Daniela
septembrie 21, 2020Florida Mitroi
septembrie 22, 2020Cristina
septembrie 22, 2020Laura Frunza
septembrie 22, 2020Iulia Climescu
septembrie 22, 2020Bodnar Luiza
septembrie 23, 2020Ioana Vlad
septembrie 23, 2020Amariutei Laura
septembrie 24, 2020Ana Por
septembrie 26, 2020Mămica Activă
octombrie 5, 2020