Personajul meu preferat, din desene animate

Personajul meu preferat, din desene animate

Categorie:Am testat

De când sunt mamă, am văzut mai multe desene animate decât în copilăria mea. Pe când eram în școala primară, la TV rulau Sandybell și Floarea cu 7 culori, le mai țineți minte? Mai apoi, am devenit pasionată de Sailor Moon. Dar niciodată nu am fost mare fan al prințeselor Disney, poate  doar Pocahontas mi-a atras atenția la vremea respectivă. Acum însă, lucrurile s-au schimbat radical de când au început să mute registrul în zona unor povești mai… altfel. Rapunzel are un simț al umorului foarte dezvoltat, Merida e băiețoasă și destul de „dark„. Preferata mea e, dintre toate, prințesa Sofia Întâi!

Ce-mi place la Sofia

Desenul animat de pe Diney Junior e diferit de scenariul clasic în care o adolescentă (rebelă sau nu) se îndrăgostește de un băiat…and they lived happily ever after. Nu e cazul de așa ceva. Sofia e o școlăriță de vreo 8-9 ani bănuiesc (recunosc, vârsta exactă nu am reținut-o) care are alte preocupări. Ea vrea să ajute pe toată lumea, prin intermediul amuletei ei magice. Faptul că poate vorbi cu animalele, pe care le iubește, mă face să-mi placă și mai mult.

Micuța asta simpatică și cu rochie mov mai face și greșeli. Și își asumă. Nu-i iese din prima, nu-i nimic. Ea încearcă din nou.

Găsește soluții inovative la situații care îi pot părea fără ieșire mai ales unui micuț fără experiență de viață. E un fel de out of the box thinker, dacă vreți. Și un veritabil problem solver 🙂 Asta apreciez cel mai mult la serial: faptul că un copil nu renunță și se străduiește să pună cap la cap piese aparent fără legătură.

Poveștile din fiecare episod sunt candide și fantastice, dar nu își pierd ancorarea în realitate a abilităților pe care personajul și le dezvoltă. Da, Sofia zboară cu calul dar în relația ei cu Minimus substratul e despre leadership, empatie și putere de convingere. Modul în care ea îi dă micuțului încredere în sine, e doar un exemplu.

Aș putea enumera o grămadă de momente care m-au impresionat, dar mai bine le citiți voi în colecția apărută la editura Litera: Cele mai frumoase povești cu prințesa Sofia

Între noi, prințesele

Vă dați seama că, atunci când Laura Frunză ne-a invitat la un eveniment cu mame și copii, având-o ca temă centrală pe Sofia Întâi, am sărit în sus de bucurie! A fost exact așa cum m-am așteptat: o seară cu relaxare și conectare cu cei mici, printre cărți, sclipici și prăjituri princiare 🙂

La eveniment am citit din cartea sus-menționată şi am colorat în cartea Să pictăm cu prinţesa Sofia.
Colecția Sofia Intâi a debutat în anul 2013 iar de atunci au aparut pe piaţa de carte 30 de titluri. Este una dintre cele mai îndrăgite colecţii de carte pentru copii din România, datorită mesajelor pozitive, solare şi – nu în ultimul rând, educaţionale – pe care le promovează. 
Întâlnirea a avut loc la Cărturești Verona, în mansarda copiilor. Dulciurile de la candy bar au fost oferite de Grace Couture CakesCopiii s-au bucurat de multe cadouri oferite de editura LiteraHasbro (prin intermediul Disney Romania) şi HappySchool.ro, un magazin de rechizite şi accesorii cu licenţă, cel mai mare distribuitor de produse Disney din România. Fiind în preajma Sărbătorilor de Paști, am pictat ouă din polistiren, cu lipici și sclipici de la DACOart. Tombola din cadrul evenimentului s-a bazat pe un film animat care îmi e foarte drag, tot Laura a fost cea care mi-a dat ideea să îl vizionez: Coco. Cei de la Provideo au oferit DVD-uri cu Coco. Vi-l recomand, dar să vă așteptați la niște lacrimi mai spre final. E un concept duios și bine construit.
Ca să vedeți cum a fost la eveniment, am pus aici câteva fotografii:

Dacă nu ați urmărit până acum serialul Sofia Întâi, să știți că se difuzează în fiecare sâmbătă la 9:30 pe Disney Junior.
Sursa foto antet Disney Junior Romania

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: