Pe îndelete, despre vacanța noastră în Corfu

vacanța noastră în corfu

Pe îndelete, despre vacanța noastră în Corfu

Categorie:Călătorii

După 5 ani de la prima noastră călătorie în Grecia, când am fost în Zakynthos, ne-am întors în ținuturi elene. Tot pe o insulă, de data asta, în Corfu. Am ales așa pentru că nu ne plac drumurile lungi cu mașina, mai ales prin țări ale căror litere sunt diferite de ale noastre 😀 Deci avionul a fost cea mai bună soluție. Am căutat cel mai ieftin zbor cu Ryanair din luna iulie (de joi până joi) și am rezervat, înainte să primesc oferta pentru noul job. Cine credeți că pleca în concediu de 8 zile în a doua lună la noul loc de muncă? Eu :)) Dar obținusem aprobarea pentru asta înainte să accept oferta. Am mai și lucrat puțin de acolo pentru că nu are cine să mă înlocuiască. Dar a fost ok.

Revenind la ce ne interesează, adică relaxarea 🙂

vacanța noastră în Corfu

Să începem cu detaliile logistice

Cazarea la care ne-am oprit pe Booking a fost în Boukari, un sat care se pare că a fost pescăresc. Hotelul Penelope, lângă o pădure de măslini și la 2 pași de mare, e o afacere de familie. Am avut parte din plin de ospitalitatea grecească unde am stat cât și la restaurantul de pe malul mării, condus de sora proprietarului hotelului. Cel care se ocupa de transportul de la / la aeroport era nepotul lui. Și tot așa :)) Ne-am împrietenit până și cu doamna care vindea la magazinul din colț (unde ne opream cel puțin o dată pe zi). Una peste alta, zbor + cazare (cameră pentru 3 persoane) ne-au dus la 1000 euro. Avionul a costat cam 1400 de lei (cu 2 bagaje de cală) deci un tarif bun, zic eu.

Am așteptat până cu 2 zile înainte să vedem dacă trebuie să îi facem Lidiei test de COVID. Nu a fost cazul pentru că fix atunci se relaxaseră măsurile și era obligatoriu doar de la 12 ani în sus. Noi doi suntem vaccinați deci am scos certificatele digitale și a fost în regulă. Am completat PLF cu vreo 3 zile înaintea plecării și l-am primit cu câteva ore pre-decolare, pe mail. L-am prezentat pe telefon la check-in, totul ok. Acum nu știu care mai sunt regulile, vă recomand să vă informați foarte bine, doar din surse oficiale, înainte să porniți la drum.

De transportul la / de la aeroport s-au ocupat cei de la hotel dar a trebuit să plătim suplimentar: 43 de euro/cursă. Cheltuiala semnificativă de acolo a mai fost închirierea unei mașini. Am optat pentru a face asta doar o singură zi: închirierea a fost 65 de euro, iar benzina vreo 25 de euro (cam un sfert de rezervor).

Cât despre măsurile de protecție anti-Covid, dacă sunteți curioși, măștile erau necesare doar în spații închise, ca la noi. Erau sticluțe cu dezinfectant la îndemână și cam atât. Unde am stat noi, era destul de puțină lume, oricum.

Mâncarea

Evident, terasele de pe malul mării au fost preferatele noastre. Mâncarea de la tavernele din Corfu abundă în preparate din pește și fructe de mare, dar și brânză.

Bile albe pentru următoarele:

  • pește: doradă sau biban la grătar, cod, creveți făcuți în mai multe feluri, scoici (midiile absolut delicioase), peștișori mici prăjiți taramosalata (un fel de salată de icre, nu prea a fost pe gustul meu dar soțul meu a fost entuziasmat de ea). Mai aveau homari proaspeți dar mi se pare o cruzime să-ți alegi dintr-un bazin „prada”, nu am încercat
  • brânzeturi: halloumi la grătar cu un fel de sos din miere și sâmburi de rodie, saganaki (un gen de brânză pane), feta (evident în salata grecească) și minunatul tzatziki (e cu iaurt, dar l-am înclus aici, la brânză 😀 )
  • mâncare tradițională: mousaka (cu bechamel), stufat de miel, supa de roșii (de-men-ția-lă!), gyros (de porc sau de pui)
  • desert: baklava cu înghețată
  • pepene galben și roșu, dimineață, la prânz și seara :)) O să vedeți tot felul de deserturi cu un fruct

Minusuri:

– Noi nu prea am găsit sucuri naturale pe acolo. Am cerut limonadă și ne-au adus Fanta lemon. Sau mai au o limonadă din care se face și plăcinta cu lămâie dar e ceva ca un fel de sirop concentrat. Nu pare făcut din fruct.

– Roșiile și castraveții erau cam ca cele din supermarket de la noi, deci nu aveau gustul legumelor românești de la țară.

– Omleta de la hotel mi s-a părut oribilă. Nu mi-am dat seama cum era făcută exact dar părea să conțină făină și zahăr.

– Ni se făcuse poftă de pizza, la un moment dat. Nu am găsit la nicio tavernă din zonă :))

O masă cu sortimente dintre cele menționate mai sus, ne costa între 45 și 60 de euro.

Plaje, plimbări

În afară de priveliștea mării care ne încânta ochii zilnic, țin să precizez că în Corfu există o singură plajă cu nisip: Issos Beach. Restul sunt micuțe și cu pietre. Arată minunat datorită apei turcoaz, cristaline a Mării Ionice. Soluția sunt acei papuci pentru intrat în apă dar pe mine nu mă încântă asta. Eu sunt genul care vrea să simtă nisipul sub tălpi. La Issos sunt niște dune interesante și e o plajă destul de întinsă cu șezlonguri. Am fost o singură dată, când am închiriat mașina. În rest, piscina de la hotel a fost perfectă pentru bălăceala zilnică, unde Lidia a înotat pentru prima oară câteva lungimi de bazin fără nimic ajutător. So proud! Legat de plajă, mai vreau să spun că nu e ca în România, cu muzică și nebunii. E pe relaxare și zen 🙂

Ca să mai ieșim din rutina trezit-mâncat-piscină-mâncat, am încercat să ne plimbăm puțin prin zonă. De menționat că în Corfu, relieful combină marea cu muntele. Adică dacă vrei să urci, poți să faci asta până la vreo 900 de metri altitudine, adică vârful Muntelui Pantokrator. Evident că la noi nu s-a pus problema, mai ales la cât de tare arde soarele în iulie. Dar am mers puțin să explorăm împrejurimile. Vegetația e destul de uscată (și Corfu e totuși considerat verde, deci să vedeți restul insulelor :)) ). Am vrut să vizităm o mămăstire ortodoxă din apropiere dar era închisă, așa că am mai urcat puțin, am văzut marea de sus și am coborât. Traseele făcute în șlapi, pe marginea șoselei care nu are loc pentru pietoni, nu sun chiar ideale. Ne-am mai aventurat noi în localitatea vecină, un port și după un drum de vreo 40 de minute prin soare puternic și margini de păduri pline cu gunoaie urât mirositoare, am realizat de ce grecii preferă scuterele ca mijloc de transport.

Așa că am închiriat o mașină (mi-a plăcut maxim că era decapotabilă :)) ) și ne-am dus în Corfu Town.

Corfu Town

De unde stăteam noi, am făcut cam o oră cu mașina. Obiectivele principale: Fortăreața Venețiană, Palatul Sfinților Mihail și Gheorghe (care găzduiește Muzeul de Artă Asiatică), Muzeul de Arheologie.

Vechea Fortăreață datează din secolul al VI-lea, când Corfu se afla sub stăpânire venețiană
vacanța noastră în Corfu
Templu din Fortăreața Venețiană

Obiective pe care nu le-am vizitat dar am auzit că merită

  • Mănăstirea Vlacherna
  • Achileion
  • Pontikonisi (un fel de mică insuliță, accesibilă cu barca, unde e o capelă bizantină)
  • Paxos și Antipaxos (mici insule cu peșteri, blue caves, spre care se organizează călătorii cu vaporul, din Corfu). Eu, însă, după experiența din Zakynthos (unde a fost superb dar răul meu de mare m-a terminat), am zis pas
  • Alte mănăstiri, inclusiv cea din vârful Muntelui Pantokrator (de unde se poate vedea și panorama)

Una peste alta, ne-a plăcut foarte mult, Lidia ar mai fi stat 🙂

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: