Pasiunile profesionale + motherhood = <3

Pasiunile profesionale + motherhood = <3

workingmomgraphicSursa foto: lifeatthirtysomething.com/

Ştiţi sfaturile de genul „Distrează-te / călătoreşte / fă-ţi de cap / consolidează-ţi cariera acum, pentru că după ce o să ai copii, nu o să mai poţi”. Eu da, nu le suport. Nu pentru că aş nega realitatea. Da, cel puţin cât e copilul mic, nu prea poţi să-ţi faci de cap ca în tinereţile sălbatice. Dar unele aspecte se schimbă total şi în bine. Viaţa profesională parcă abia acum se coace. E momentul când îţi dai seama cu adevărat ce vrei. Nu e vorba de cazurile „sunt nevoită să muncesc aici sau să fac asta, deşi nu-mi place deloc, dar trebuie să am ce pune pe masă copilului.” Wake up, mommies! Există o sumedenie de posibilităţi pe care să le puteţi lua în considerare, făcând compromisuri cât mai mici în relaţia cu familia. În definitiv, fiecare ştie ce anume o împlineşte. Şi chiar dacă unora le place mult ideea de a se întoarce în câmpul muncii şi sunt împăcate cu situaţia de acasă (adică bona e ok sau bunica e grijulie, bebe e happy), totuşi ceva în mintea lor s-a schimbat. Şi parcă ar lucra cu mai mult drag în alt domeniu sau pe alt post sau cu alt fel de clienţi (n variante). Dar nu au curajul să îşi dorească o modificare. E mult prea riscant, greu, necomfortabil (etc etc) să facă asta după ce au născut. N-aş şti să zic exact de ce. Totul este în subconştientul lor.

Unele mame însă trec printr-o asemenea revoluţie interioară încât le vine să schimbe tot, şi casa şi maşina (soţul sperăm că nu :D) şi, bineînţeles, statutul profesional. Act de curaj sau de nebunie, nici asta nu ştiu să zic. Şi nu sunt aici să judec.

În decurs de aproape un an de la lansarea blog-ului meu am reuşit să prezint poveştile a 14 mame încântate de ceea ce fac la locul de muncă, indiferent că este o afacere personală sau un job mai bine sau mai puţin bine plătit. Dar ele se simt bine în pielea lor. Zâmbesc atunci când au ceva de făcut pentru serviciu. Au inima deschisă şi mintea clară în ce priveşte echilibrul pasiuni profesionale – familie. Voi continua să fac interviuri în acest sens. Pentru că am primit feedback-uri pozitive. Şi, mai ales, pentru că am aflat cazuri cel puţin de 3 ori mai multe despre mame care nu sunt pe deplin mulţumite de viaţa lor profesională.

Aşa că Business Mama vine ca o urmare firească a demersurilor mele. Am cunoscut multe persoane cu adevărat frumoase în acest interval (mă refer la interior dar nici exteriorul nu lasă de dorit :D), câteva mi-au rămas în suflet. Pentru că rezonăm. Una dintre ele este Lisa, una dintre mămicile din spatele iniţiativei MamaProject. O tipă fabuloasă (inside joke dar nu m-am putut abţine, Lisa :D), alături de care am gândit un proiect. Ea vine cu experienţă în comunicare, cu creativitate şi spontaneitate, cu umor fin şi un spirit frumos. Eu vin cum mă ştiţi, cu un pic de Human Resources, un dram de empatie, emoţie şi gânduri bune pentru cei din jur. Şi vom mai invita şi alte mame care in cu poveştile lor. Ca să vă oferim exemple, eventual soluţii sau măcar un scurt interval de bucurie şi înţelegere. La Business Mama fiecare e liberă să-şi facă propriile planuri, noi oferim un număr limitat de instrumente dar, sperăm noi, deschidem uşa spre un număr infinit de idei.

PS: mulţumim celor de la Creative Minds Kindergarten pentru că au acceptat să găzduiască acest eveniment

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: