Organizarea cu stil a spaţiului – Augustina, mommy of three :)

Organizarea cu stil a spaţiului – Augustina, mommy of three :)

Categorie:Am testat

Aveţi şi voi momente în care vă luaţi cu mâinile de cap pentru că obiectele din casă sunt mult prea multe şi…cam peste tot? Eu da! Şi mai am un soţ care mă tot bombăne ba că nu-i mai las loc pentru hainele lui în dulap, ba că am o grămadă de „bibelouri”, printre care cu greu mai putem şterge praful. Augustina, o tipă micuţă, luminoasă şi caldă (căreia eu nu i-aş da mai mult de 25 de ani dacă n-aş şti că are deja 3 copii 🙂 ) a venit la mine acasă cu un scop: să mă ajute cu idei de organizare (cu stil) a spațiului.

Augustina Dumitrașcu

De îndată ce am aflat despre ea de la o cunoştinţă, mi-am propus să o cunosc pentru că mi s-a părut extrem de interesantă pasiunea ei – un mic start-up pe care l-a început după ce ani în şir a prestat meseria de jurist (job care nu îi displace dar, lesne de înţeles, a intrat într-o oarecare rutină). După ce a participat la un fel de incubator de business mai neconvenţional, a ajuns la concluzia că organizarea cu stil (Chaos bye bye) e „chemarea” ei.  Pe mine m-a convins de profesionalismul şi dăruirea ei din prima clipă în care am vazut-o în pragul uşii. Are totul planificat dar le face cu o naturaleţe greu de imitat. Iar personalizarea este pe primul plan. Încearcă să afle cât mai multe despre preferinţele clientului, despre ce nu îi este ok şi de ce, ca să poate oferi sfaturi potrivite.

Augustina m-a ajutat cu câteva idei în legătură cu dulapul (în prezent, depozităm hainele în cel puţin 5 corpuri total disparate, e un haos) şi mi-a dat  o soluţie. Ca în exemplul de aici, şifonierul clasic dispare, iar locul lui e luat de etajere, şine şi rafturi puse direct pe perete. Mai mult, decât atât, uşa devine o perdea pe care mi-o pot alege din ce textură vreau eu. Evident, mă plictisesc de ea, o schimb. Asta nu poţi face cu uşa unui dulap obişnuit, nu? 🙂 Acum mai rămâne să găsesc un meseriaş şi să ma apuc de schiţat spaţiul de depozitare.

Am discutat despre mai multe (bineînţeles, nu ne-am putut abţine să vorbim şi despre copii 😀 ), printre care:

  • idei de stocare a pungilor de plastic
  • mascare a unei mese vechi dar pe care nu vreau să o arunc încă
  • echilibrare vizuală a spaţiului dintr-o cameră
  • depozitare a hainelor în saci vidaţi etc.

Sunt convinsă că ăsta a fost doar începutul, pentru că, cei care mă ştiu o pot confirma, la capitolul „obiecte în ordine” am maare nevoie de ajutor 🙂 Şi, cireaşa de pe tort, la sfârşit ul vizitei mi-a făcut cadou un mic kit simbolic de (auto)organizare, cu câteva reguli de bază, scrise de mana ei. Aşa că, dacă vă trebuie un boost de inspiraţie în organizarea casei sau a biroului, Augustina o să vă încânte. Parol!

 

Sursă foto antet

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: