Mâncare pentru copii mici, cu livrare la domiciliu
Acum 3 săptămâni am primit acasă un pachet cu o comandă de mâncare. Nimic surprinzător. Dar lucrurile devin interesante atunci când pachetul conţine: o porţie zdravănă de chifteluţe de amaranth şi linte roşie cu salată de ruccola, o mare brioşă cu cartof dulce şi morcov, împachetată ea insăşi într-o cutiuţă ca o podoabă de preţ, batoane cu fulgi de ovăz şi banane şi o ciorbă de văcuţă destul de consistentă. Erau preparatele pe care le alesesem pentru Lidia de pe Baby Fresh Food. Toate proaspete şi gătite ca acasă. Trebuie să recunosc însă că sunt foarte potrivite pentru copii mai micuţi de 3 ani, au o textură moale, cărniţa din ciorbă era tăiată extrem de fin. Mâncăcioasei mele i-au plăcut dar ea e deja la un nivel în care mestecă bucăţi mari (da, mai ales de carne 🙂 ).
Dacă nu mai ştii ce să găteşti pentru micuţ sau vrei o petrecere pentru copii cu mâncare altfel, Baby Fresh Food clar e o soluţie inovativă şi utilă pe plaiurile noastre. Asigură home delivery, catering pentru evenimente (Foodie Bar) şi sunt chiar furnizori de mâncare pentru grădiniţe şi after-schools.
Iar cuvântul lor de ordine e SĂNĂTOS pentru că au un bucătar cu experienţă care prepară bunătăţi într-un laborator dotat corespunzător şi cu ingrediente de la producători locali (cu excepţia fructelor şi legumelor exotice). În plus, din echipă mai fac parte şi un medic nutriţionist şi un pediatru. Ştiu informaţiile astea chiar de la creatoarele Baby Fresh Food, Antonia Condurovici şi Alina Sudriu, tinere mame de fete, la rândul lor.
Evident că, fiind vorba de mame, am vrut să ştiu mai în profunzime care e treaba 🙂 Am aflat că Antonia are un background de studii în Jurnalism şi Comunicare şi a lucrat ca redactor în televiziune şi mai apoi Catalog & Publishing Manager la o casă de discuri. Alina s-a axat pe Marketing şi consultanţă imobiliară dar a făcut mai demult primul pas către antreprenoriat lansând, în 2013, Grace Couture Cakes, primul atelier de cofetărie couture din România. S-au lansat pe un segment destul de dificil, o afacere în care au crezut cu tărie.
Cea mai mare provocare cred că a fost construirea business-ului de la 0, de la o idee. Eu şi Alina, fiecare având un copil mic acasă, ne întâlneam seara după ce adormeau fetele şi puneam ţara la cale. Cea mai mare realizare o reprezintă clienţii multumiţi. De exemplu, atunci când o mămică te sună şi îţi multumeşte şi spune că până acum copilul ei nu a vrut să mânânce conopidă, în schimb a mâncat tot piureul de conopidă de la Baby Fresh Food. La fel este fiecare aniversare unde cei mici mănâncă cu plăcere toată mâncărica sănătoasă de la Foodie Bar. (Antonia Condurovici)
Le-am provocat să-mi spună care sunt cele mai des folosite 6 ingrediente şi au răspuns: cartof dulce, morcov, ţelină, quinoa, carne de pui, faină de ovăz. Am fost curioasă ce mâncăruri preferă fetele lor. Emma, fetiţa Antoniei, nu e prea mofturoasă şi papă cu plăcere quinoa cu ficăţei de pui, supa de păstăi cu pui (unul din preparatele de vară), lasagna cu tofu, biscuiţi cu pere şi prune uscate. Ana Grace, fetiţa Alinei, „adoră supa de pui cu găluşte, chifteluţele de amaranth şi linte şi pizza cu blat de cartof dulce. Gustarea ei preferată este parfait-ul de iaurt grecesc cu fructe.” Deoarece Lidia mea nu e prea obişnuită cu gusturi mai speciale (gen amaranth, quinoa) pentru că eu nu mă pricep să le gătesc şi (încă) mi-e teamă că rămâne lihnită de foame decât să le mănânce, le-am întrebat pe Antonia şi pe Alina cum sugerează ele să educăm gusturile copiilor:
Preparatele gătite de noi sunt foarte diverse şi împacă multe gusturi. Mi-e greu să cred că nu este ceva în meniul nostru care să placă copiilor, indiferent de vârstă şi etapă de diversificare. E posibil ca cel mic să refuze un ingredient, o legumă sau un anumit fel de carne, însă acesta trebuie servit în mai multe feluri, până va prinde drag de el. Dar în final, noi toţi avem preferinţe, nu? Nu cred că trebuie să forţăm copiii şi nici să ne stresăm că nu au mâncat fix gramajul ideal, ca la carte. Totul este o recomandare, la care e bine să ne raportăm. Preparatele din meniurile noastre respectă recomandările medicilor în ceea ce priveşte ingredientele, modul de preparare, consistenţa şi gramajul (porţia) recomandate pentru fiecare vârstă. Fiecare copil însă este diferit. (Antonia Condurovici)
Dacă sunteţi interesaţi să asiguraţi meniul copiilor timp de o săptămână şi vreţi să vă faceţi nişte calcule, aflaţi că în medie, valoarea prânzului pentru 5 zile este de 70 de lei.
Mai mult, Baby Fresh Food, au lansat şi colecţia de torturi fără zahăr, cu blaturi din făină integrală, ovăz, hrişcă sau migdale combinate cu fructe şi legume proaspete precum banane, mere şi morcovi. Torturile sunt îndulcite natural cu miere, curmale sau sirop de agave, iar decorul fiecărui tort este unul simplu, cu fructe de sezon, acesta putând fi personalizat cu elemente decorative pentru copii. Variantele sunt: Banana Honey, Cherry Blossom, Exotic Cream, Fluffy Banana, Greek Delight şi Smash Cake.
Comentarii (2)
Ulmeanu Dumitra
septembrie 3, 2022Oana Constantinescu
septembrie 19, 2022