Legătura dintre autism și disbioza intestinală

Legătura dintre autism și disbioza intestinală

Categorie:Acționez, Evenimente

Deși titlul sună a tratat medical, explicația pentru care apare pe blog-ul meu, e simplă. Legătura dintre autism și disbioza intestinală este cheia tratamentului contra bolilor autoimune, a diabetului, a reumatismului. Pe 24 octombrie, pentru prima oară la București, Daniela Man va oferi detalii despre Dieta Carbohidraților Specifici fără Lactate. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Scriu despre cheia ameliorării simptomelor de spectru autist, pentru că:

  • M-am alăturat demersului Danielei Man de a ajuta pe alții, după ce a văzut rezultatele incredibile în cazul băiețelului ei. Aplicarea dietei fără gluten și fără cazeină l-a făcut pe Alex să vorbească, după primele 7 zile de regim
  • Explicațiile din cartea Danielei au sens, chiar și pentru un om care nu are nicio tangență cu specialitățile medicale
  • Cred în puterea informării, iar ceea ce a aflat Daniela Man din străinătate este prea puțin experimentat la noi în țară. Încă. De aceea, merită ca studiile să ajungă la cât mai multă lume, atât doctori cât și persoane afectate de aceste boli

Acestea sunt motivele pentru care mă implic în cauza Danielei, complet voluntar. Mai jos, vă explic, mai degrabă beletristic, ce am înțeles din cartea Danielei despre autism și disbioza intestinală.

Logica dietei Carbohidraților Specifici fără Lactate

Sursa: pagina 18 din Introducere in Dieta Carbohidratilor Complecsi fara Lactate

Bacteriile probiotice din intestine transmit semnale creierului și determină răspunsul pozitiv al organismului la stres.

Totodată, bacterile bune din intestine produc vitamine (B1, B6, B12, K, acidul folic). Astfel, contribuie la imunitatea organismului și la apărarea împotriva infecțiilor.

Însă la anumite persoane, intestinele nu funcționează la maxima capacitate. Așa că ingerarea carbohidraților complecși le dă de furcă bacteriilor bune. Ele nu fac față, procesul digestiv nu e finalizat, unii carbohidrați rămân neabsorbiți. 

Cele mai vinovate alimente în acest caz, sunt: pâinea, dulciurile rafinate, lactatele.

Fermentarea excesivă și alte toxine pătrunse în intestine forțează producerea de mucus în exces. Se formează bacterii digestive nocive și se instalează disbioza intestinală. Adică prea multe bacterii rele, în comparație cu cele bune.

Deci e esențială găsirea unor soluții alimentare care să reechilibreze balanța bacteriilor din intestin, pentru a favoriza transmiterea de semnale pozitive creierului

Cu rețete și informații despre cele de mai sus, cu exuberanță și drag de oameni, Daniela Man vă așteaptă pe 24 octombrie. Înscrieri aici

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: