La Mogoşoaia cu caiacul şi la Brâncoveni în târg

La Mogoşoaia cu caiacul şi la Brâncoveni în târg

_MG_7226

Sâmbăta trecută ne-am distrat şi am râs toţi 3 cum nu am mai făcut-o demult. Am fost, împreună cu finii noştri, la Acvamania, în Mogoşoaia (de noi e destul de aproape, stăm spre nordul Capitalei) şi ne-am dat în bărci…la propriu 🙂 Acvamania e o bază nautică, unde distracţia pe apă e în toi. Din multitudinea de posibilităţi, noi, mai temători din fire, am început cu o clasică hidrobicicletă. După ce ne-au obosit picioarele, am mai prins curaj şi ne-am uitat cu încredere spre caiace. Dacă tot am lucrat muşchii gambelor, să facem o binemeritată febră musculară şi la braţe, nu? 🙂 Nu mai fuseserăm niciodată cu caiacul aşa că a fost o experienţă tare simpatică, din care am tras şi învăţăminte:

1. stânga e stânga şi dreapta e dreapta, nu există alte interpretări (aviz mie! 😀 )

2. sincronizarea e utilă, mai ales când te învârţi în cerc, pe loc :))

3. munca în echipă face caiacul să „zboare” pe apă, în ciuda vântului care bate din faţă

Sfat: luaţi la voi ceva haine de schimb cel puţin pentru partea de jos a corpului, just in case, oricum stropeala e inevitabilă 🙂

Am aflat ulterior că există şi cursuri de iniţiere în manevrarea caiacului pentru părinţi şi copii, părerea mea e că merită, cel puţin for the fun part dar aşteptăm să mai crească Lidia un pic 🙂

Timp de o oră, instructori brevetaţi de British Canoe Union vă vor învăţa competenţele de bază necesare pentru a controla un caiac dublu şi apoi veţi străbate împreună lacul Mogoşoaia.

Pentru cei mai aventuroşi, există canoe, stand-up paddles, catamarane, scutere submersibile, piste de alergare pe apă. Închirierea lor include şi veste de salvare (mai ales pentru cei care nu ştiu să înoate, se pot distra liniştiţi).

Dacă nu vă place apa, Parcul Mogoşoaia are şi diverse zone de agrement pe pământ (biciclete, kart-uri, trenuleţ pentru copii etc) şi, evident, Palatul atât de frumos.

Şi, aşa cum îi şade bine unui peisaj pitoresc, există şi un loc pentru voie bună şi ceva negoţ: Târguşorul Brâncovenilor, cu piese de teatru pentru copii şi adulţi, jazz, muzică de fanfară, dulceţuri şi delicatese; se poate sta, confortabil, pe scaune sau, lejer, direct pe iarbă.

_MG_7443

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: