Irina si inspiratiile ei scandinave

Irina si inspiratiile ei scandinave

Categorie:Interviuri

Imagine

Handmaking-ul este o îndeletnicire foarte frumoasă printre mămicile active, talentate şi inspirate. Dintre ele, Irina dă un aer un pic aparte activităţii sale, un aer…scandinav.

Povestea pasiunii ei începe cu un film, „Sissi” şi o profesoară minunată, care au captivat-o în momentul în care s-a mutat de la un liceu de matematică-fizică la unul filologic. Şi-a dat seamă că ştiinţele exacte nu sunt chemarea ei şi, mai mult, a început să meargă la olimpiade de limba franceză, ajungand printre primii la nivel naţional, în condiţiile in care toţi o considerau o „habarnistă” într-ale filologiei, inclusiv ea 🙂 A continuat apoi cu studierea limbii franceze în facultate, alături de engleză. Timp de doi ani a fost profesoară, apoi a făcut traduceri. Ulterior, viaţa a purtat-o pe meleaguri scandinave, iar în Franţa s-a născut, acum 8 ani, primul ei copil. Cea de-a două fetiţă a urmat după doi ani. Puţin după naşterea băieţelului care acum are 3 ani, inspiraţia a venit 🙂 În toamna lui 2010, după o călătorie la Paris, a apărut primul ei colier cu liliac. Îşi dorea foarte mult un astfel de accesoriu, nu a găsit ceva care să-i placă aşa că a decis să îşi confecţioneze singură. Şi aşa a început… „Pentru că mă relaxa la sfârşit de zi,î mi satisfăcea dorinţa dintotdeauna de a picta, într-un fel sau altul. Iar culorile n-au cum să nu te binedispună. Creatul e modalitatea de a intra în altă lume, aşa precum e cititul, de exemplu. Dar ai în plus satisfacţia de a fi participant activ, îţi creezi lumea pe care o vrei şi nu o iei de-a gata,precum într-o carte.Iar lumea asta o îmbraci după starea ta,după placul tău. E frumos. Iar când ceea ce faci e apreciat şi purtat, e de-a dreptul minunat, nu?” spune ea, cu un zâmbet din alte timpuri, parcă.

Şi de-aici se deschide o mică lume a Irinei, pe care o împarte, generoasă, cu noi 🙂 Coliere, brăţări, inele, poezii, cântecele, desene, fotografii, păpuşele din material textil, „gânduri cu voce tare” cum le denumeşte ea pe site, inspiraţie, dragoste de România, un strop de Danemarca…într-un cuvânt Silving.

Dar cum se împacă pasiunea ei cu rolul de full-time mom? „Copiii mei sunt inspiraţia mea uneori, sau de cele mai multe ori- atunci când le tricotez păpuşi,când le scriu poezii şi poveşti, fetele mele au şi ele colierele lor, desigur, asortate după rochiţe, cu ocazie sau nu. Uneori creăm împreună, citim scrierile mele împreună, şi mă bucur să văd că au înclinaţie spre frumos şi artistic.”

Cum procedează Irina pentru a se regăsi în ceea ce face? „Atunci când e posibil, e bine să-ţi asculţi inima. Pentru că atunci faci lucruri de care, poate, nu te credeai in stare. Sau măcar să-ţi găseşti timp pentru tine, deşi vine şi timpul ăsta când e… timpul lui, când îl simţi. Şi ca să te regăseşti în ceea ce faci, poate e bine mai întâi să te (re)descoperi.”

Închei povestea mea despre Irina lăsându-vă să vă delectaţi privirea cu o creaţie de sezon inspirată după neaoşa noastră „Iarna pe uliţă”. 🙂

Imagine

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fără comentarii.

 • avatar image

  Silving

  ianuarie 30, 2013 Reply
  Multumesc,Oana! :)
 • avatar image

  vienela

  ianuarie 31, 2013 Reply
  Irina, nici tu nu te-ai fi putut descrie atat de frumos si de realist! Felicitari, Oana!
 • avatar image

  PersonalitateAutentica

  ianuarie 31, 2013 Reply
  DA, DA! o stiu pe Irina...are un talent deosebit... si cand ma gandesc ca a fost la un liceu de matematica..:)) dar asa se intampla! si eu am facut contabilitate..iar acum ma ocup de fotografie iar pasiunea mea cea mare e psihologia!! e interesant ce fel viata asta ...ne duce si ne (ras)aduce.. Felicitari Irinei!creatiile ei chiar te poarta in alta lume!
 • avatar image

  slowaholic

  ianuarie 31, 2013 Reply
  Foarte fain articol. Ador creațiile Irinei și mă bucur să citesc acest articol. Îmi place foarte mult și ideea de mămică activă. Succes! :)
 • avatar image

  Silving

  ianuarie 31, 2013 Reply
  Multumesc,fetele! ;) Va pup! Da,si eu ii doresc succes Oanei,e o idee frumoasa blogul ei :)
%d blogeri au apreciat: