Întâlnirile Mămicilor Active II – Siguranţa copiilor noştri

Întâlnirile Mămicilor Active II – Siguranţa copiilor noştri

Kidpower

Mă uit un pic tâmp la pagina albă deoarece am de scris despre un subiect atât de delicat, de actualitate dar şi străin mie. Lidia e încă micuţă dar mâine-poimâine va intra în colectivitate, rămânând cel puţin câteva ore pe zi singurică, şi încep grijile reale despre siguranţa ei. Eu sincer nu aş şti cum să încep să îi explic despre tona de pericole la tot pasul şi cu siguranţă nici nu ar fi o idee bună să i le enumăr pe toate de la început. Dar totuşi, cum va reacţiona când se va confrunta cu diverse situaţii? Ştiu, nu o pot pregăti pentru absolut orice, nici noi adulţii nu suntem pe sistemul „ok, life, gimme your best shot, I can handle it”. Şi atunci cum să procedez, cum îi explici unui copil mic, pe înţelesul lui, de ce alţi copii lovesc din senin (s-a intamplat o dată în parc, ca un băieţel nu cu mult mai mare decât ea să o pândească şi să îi dea cu leagănul în gură fără absolut nici un motiv, iar eu eram lângă ea…), de ce sunt oameni care vor să le facă rău celor mici, de ce sunt şoferi care conduc maşinile total aiurea, neuitându-se pe unde merg etc etc.

Viaţa (de fapt, tot acest blog :D) mi-a adus-o în cale pe Olguţa Iordache care s-a documentat pe sistemul celor de la organizaţia americană Kidpower şi a decis să îşi deschidă un centru în România. Se ştie că cei din SUA au mari probleme cu siguranţa personală în şcoli şi pe străzi aşa că mă aştept să fie foarte practici la capitolul ăsta. Aşa că, la invitaţia ei, m-am hotărât să organizez o întâlnire ca să discutăm ce înseamnă pentru noi siguranţa personală şi cum putem să „traducem” asta pe limbajul copiilor noştri.

Vă aştept joi 12.09.2013 la 18:30 la Mayaricii, să dezbatem acest subiect şi, în acelaşi timp, să îi lăsăm pe copii să se joace într-un loc extrem de simpatic, sub ochii noştri, în timp ce bem o răcoritoare de la bar.

Detalii şi înscrieri aici: https://docs.google.com/forms/d/1aAuGfFlfJI-WO_MjAI1KGzwUnhhGO2wtlPy07uctLMs/viewform

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: