Eu de acum, la 17 ani

Eu de acum, la 17 ani

Categorie:Reflectez

Mă aflam într-o sală, nu prea mare, aproape de ușă. La o masă, Oana Pellea și Andrei Aradits ascultau, pe repede înainte, reprezentații scurte. Nici nu am apucat să mă gândesc la emoții sau amploarea evenimentului. Mă concentram.

Se făcea că, la noi în liceu, veniseră profesioniși ca să caute noi talente, pentru a le forma într-ale actoriei. La prima probă, participanții răspundeau la o întrebare. Dacă prima persoană nu știa sau se bâlbâia, juriul făcea semn să vină altcineva. Din spate, am înaintat printre rândurile pline și am ajuns în fața lor. Nu-mi amintesc ce am răspuns dar am trecut la proba a doua.

Se cerea să interpretez o bucățică dintr-o piesă de teatru. Cu câteva minute înainte, inventasem un text. Acum improvizam despre cum personajul respectiv era palid și obosit, suferea de insomnii. Era un monolog cu tentă depresivă, semi-coerent. Îmi imaginam apoi că, de la atâta nesomn, mă ascultase la fizică și rezultatul a fost un soi de aberație lamentabilă.

Actorii din comisie (pe care îi admir enorm) au zâmbit discret și mi-au zis că trec în etapa următoare. M-am așezat într-un rând format din câțiva „aleși” și așteptam să văd ce presupune faza a doua.

N-am apucat pentru că….m-am trezit din somn 🙂

Asta am visat eu azi-dimineață, exact înainte să deschid ochii și să văd ora 6:30. La duș, am reflectat, cu un zâmbet larg pe buze: de multe ori m-am întrebat ce aș face dacă eu, cu mintea de acum, m-aș întoarce în adolescență. Subconștientul mi-a arătat ceva total surprinzător. A scos la iveală o dorință la care nici nu am îndrăznit vreodată să nutresc, eram prea timidă, mediul din jurul meu era prea închistat.

Da, cred că actoria i-ar fi trasat vieții mele un cu totul alt curs. Aș fi experimentat mult și aș fi dat un sens personalității mele ambigue, oscilante. Mi-aș fi valorificat sensibilitatea și profunzimea pe care știu că se cam depune praful momentan. M-ar fi ajutat să creez stări, să nu mai bag sub „preș” emoțiile.

Voi ce abilități pe care le-ați dobândit acum, credeți că v-ar fi schimbat viața dacă le-ați fi avut în adolescență?

 

Foto antet Pexels

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: