Emoționel, dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor

Emoționel, dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor

Categorie:Am testat

Sunt tare fericită când îmi văd copiii multumiți, încântați de diverse decizii pe care le luăm pentru ei. Și mâhnită când trăiesc emoții de furie, supărare sau tristețe. Însă realizez că de când sunt mamă, în ultimii 4 ani avem cu toți ai casei parte de emoții la dublu.

Căci azi se împlinesc 4 ani de când sunt concomitent mamă de 2 năzdrăvani 🙂 care trec și m-au trecut prin toate emotiile. Însă pe multe dintre ele, ei nu știu să le denumească, nici nu înteleg de ce le simt. Așadar, mi-a venit la fix in ajutor Dictionarul Emoționel.

Denumește ce emoție simți

Pe Emoționel i l-am oferit lui Ciprian cadou, deoarece el este cel care are multe tantrumuri la varsta aceasta. Iar dicționarul e dedicat copiilor de 4 ani +.

Este un material foarte ușor de folosit, vesel, colorat, ce conține câteva activități practice pe care le poți juca cu copiii. Astfel, prin joc pot înțelege mai bine prin ce emoții trec. Așa că am trecut la …joacă. Și nu oricând, ci seara, înainte de somn.

  • ne-am așezat în cerc și i-am întrebat pe copii cum s-au simțit azi. Ciprian a spus că a simțit rușine. Am extras cartonașul despre Rușine și l-am rugat să-mi povestească mai multe. Deoarece a fost sarbătorit la Grădiniță de copii și Doamna Educatoare, a spus că s-a rușinat când i-au cântat La Mulți Ani!
  • Ștefan ne-a povestit că a fost vesel. După 2 săptămâni de stat acasă cu roșu în gât, s-a bucurat că si-a revăzut colegii, că a scris cifra 10 și că a mâncat fursecuri la Gustare.
Emoționel Dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor
Emoționel, Dicționarul emoțiilor pe înțelesul copiilor

Avem și reguli pentru acest nou joc înainte de somn: fiecare numește 2 emoții, caută cartonașul și povestește cum a simțit acea emoție. După ce vorbește fiecare, le sugerez și cum ar trebui să facă data viitoare. Sunt tare încântați de activitate.

Evident, sunt multe activități ce pot fi făcute cu copiii. Chiar Emoționel oferă câteva sugestii interesante și jucăușe.

O alta pe care am testat-o, a fost să le propun să deseneze emoția numită așa cum o înțeleg ei. Le-a plăcut ideea. Ciprian a venit cu o foaie neagră tuci ⚫ (e furios, nu glumă!). Iar Ștefan a desenat un cerc mare și mov (rușine). Pe urmă, am discutat pe baza desenului până am înțeles (și eu și ei) ce reprezintă imaginea. Eu încă analizez concluziile 🙂

Voi ce metode de a descoperi și numi emoțiile aveți? Prin ce emoții trec mai des copiii voștri?

Gânduri bune vă doresc!

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: