Cine ne mai salvează acum?

Cine ne mai salvează acum?

Categorie:Acționez

Mie îmi e clar, instituțiile statului sunt pline de mucegai. Putregai din ăla care nu mai e bun nici de penicilină. România e măcinată dinspre interior, de prea multă vreme. S-a dus cu domnitorii curajoși, gata cu eroii pe cai albi, nici apărarea națională nu mai e de partea dreptății. Cine ne mai salvează acum? Educația!

Educația ne salvează

E tot ce ne-a mai rămas. E singurul lucru pe care nu ni-l pot lua, unicul mod prin care putem evolua fără a fi opriți. Puterea cunoașterii sparge bezna lipsei de informații.

Ce avem de făcut

  • Să ne informăm și să trecem prin filtrul propriilor creiere ceea ce auzim/citim/vedem.
  • Să le arătăm copiilor noștri cât de important e să citim, să fim la curent cu ce se întâmplă în jurul nostru. Să îi învățăm cum să facă distincție între o sursă corectă de informații și una care vrea să denatureze adevărul. Să poată identifica persoanele care le vor binele și pe cele care au intenții negative.
  • Să le explicăm, cu răbdare, adulților care nu înțeleg spre ce ne îndreptăm, în cuvinte simple. Oricine vede doar o parte a zidului, e foarte ușor de influențat. Rolul nostru trebuie să fie de a le arăta partea celelaltă, de a le deschide ochii cu tenacitate, nu cu presiune. De a-i îndemna să judece singuri.
  • Violența nu e o soluție. E apanajul celor slabi. Este ceea ce se așteaptă de la mase, pentru a fi ușor de anihilat. Poporul român poate mult mai mult decât atât. Suntem oameni inteligenți. Trebuie doar să ignorăm bruiajele și să ne ascultăm rațiunea.
  • Să fim unitari în comunicare. Mesajele pe care le transmitem să fie consecvente și clare. Nu mai e loc de băjbâială, trebuie să știm ce vrem și să cerem asta cu fermitate. Finalul nu e aici, acum abia începem.

 

Foto: arhiva personală

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: