Despre cum am coorganizat o conferinţă

Despre cum am coorganizat o conferinţă

Categorie:Acționez

Afis IBCLC Day (A3)

Pe 6 martie am sărbătorit Ziua Consultanţilor în Lactaţie Certificaţi Internaţional alături de cadre medicale şi mămici. Rezumatul oficial al evenimentului este aici: http://alaptareaconteaza.wordpress.com/ dar eu vreau să povestesc cum a fost din perspectiva mea şi, mai ales, ce am învăţat cu ocazia asta.
Mihaela a venit către mine acum o lună şi ceva cu o propunere: hai să organizăm IBCLC Day! Şi eu am venit cu o ploaie de întrebări pentru că, deh, aşa sunt eu, mai sceptică din fire 🙂 Ea nu s-a lăsat intimidată şi mi-a răspuns cu răbdare la toate. Aşa că am acceptat. Şi ne-am pus pe treabă. Cine zice că oamenii de HR nu pot fi PR-işti? 😀 Am făcut, aşa cum m-am priceput eu, un afiş de care sunt mândră. Şi am contactat posibili parteneri: sponsori, parteneri media. Mulţi au fost bucuroşi să ne fie alături, unii nu au răspuns, alţii au spus că nu pot. Am scris şi primul comunicat de presă din viaţa mea. Odată rezolvat cu locaţia, ne-am pus pe promovare şi un rol important l-au avut chiar consultanţii în lactaţie invitaţi de noi că speakeri.
Da, lauda de sine nu miroase a bine, dar a ieşit foarte ok. 😀 Aşa o spun şi participanţii. Au existat şi momente mai problematice, ca la orice organizare de eveniment. De poze nu sunt eu mulţumită pentru că n-am aparat profesionist şi nici nu mă pricep la setări, în funcţie de unde cade lumina şi aşa mai departe. Dar, zic eu, totul e bine când se termină cu bine.
Ce am învăţat?
1. Că pot să fac PR şi organizare de evenimente (nivel începător-mediu :D) deşi nu am o pregătire formală în domeniu.
2. Ceva ce ştiam mai demult dar tot aflu cu fiecare ocazie: dacă fac ceva cu pasiune, sunt de 2 ori mai mulţumită de rezultat
3. Cu un coechipier la fel de pasionat şi poate chiar mai energic decât mine, lucrurile au şanse mari de reuşită 🙂

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: