De ce era dragonul furios? Poveşti terapeutice şi 2 cadouri

De ce era dragonul furios? Poveşti terapeutice şi 2 cadouri

Momentele de furie sunt cele mai grele. Furia ei şi apoi a mea (uneori şi invers, pentru că îmi simte nerăbdarea, oboseala, nervii din diverse motive). Eu nu pricep de ce face ca toate cele, ea nu înţelege de ce e supărată şi, colac peste pupăză, de ce mă mai enervez şi eu. Dificil de explicat. Cred, tot mai mult, că dacă eu lucrez cu mine, îi pot fi alături. Altfel nu prea am şanse. Prea puţin timp la dispoziţie, prea puţină energie rămasă după serviciu şi alte treburi, pentru a avea înţelepciunea necesară de a te juca şi relaxa cu un copil destul hotărât şi temperamental.

Cam astea sunt motivele pentru care cărţile cu tâlc îmi sunt de ajutor. Eu nu m-am priceput niciodată la inventat poveşti (cu atât mai puţin în scopul de a gestiona anumite trăiri interioare) şi nu sunt un bun partener de joacă. Adrianei însă îi ies tare bine ambele. Aşa că s-a gândit să ajute părinţii ca mine, ghidând interacţiunea dintre ei şi copii prin intermediul unor pachete terapeutice: cărţi + puzzle-uri. Primele oferă câte o poveste în care personifică emoţii şi probleme cu care se confruntă copiii (de exemplu, furia întruchipată de un dragon), plus exerciţii de făcut împreună cu cei mici, iar puzzle-urile au menirea de a-i apropia printr-o activitate relativ simplă, care necesită munca în echipă, răbdare, concentrare şi atenţie la detalii.

img_20161117_193632

Când am început noi, era seara şi nu a avut răbdare să îl terminăm dar a fost plăcut cât a durat. Sugestia mea e să începeţi din vreme dacă al vostru copil nu prea le are cu treburile migăloase (puzzle-ul nu e complicat dar fii-mea se plictiseşte foarte repede atunci când jocul nu e după regulile ei 😀 ).

Cele 4 pachete terapeutice sunt primele dintr-o serie de 12 şi ating subiecte-cheie: încrederea în sine/nevoia de a fi acceptat(ă) şi transformarea defectelor în calităţi, agresivitatea (din perspectiva agresorului şi a celui agresat), dezvoltarea empatiei şi a compasiunii, anxietatea de separare.

N-o să vă divulg de ce era dragonul furios dar în schimb, vă invit la concurs. Cele 2 cadouri pe care autoarea, Adriana Mitu, şi editura Diana, le oferă sunt:

 • Un pachet terapeutic Poveste + Puzzle
 • Set 3 poveşti terapeutice

Pentru a participa la tombolă, vă rog să răspundeţi, în comentariu, curiozităţii mele: cu care dintre emoţiile/trăirile copiilor voştri aveţi cea mai mare nevoie de ajutor, de a fi ghidaţi, în calitate părinţi şi antrenori pentru viaţa celor mici? Voi organiza online 2 trageri la sorţi pe baza listei de participanţi (deci comentariul vă aduce 2 şanse de câştig 🙂 )Rugăminte: dacă 2 participanţi fac parte din aceeaşi familie, îi rog să publice un singur comentariu, din motive de echitate faţă de restul. Data celor 2 extrageri: 23 decembrie. Succes!

Later edit 24.12 ora 11:34: Felicitări câştigătorilor, veţi primi câte un e-mail pentru a afla cum intraţi în posesia premiilor. Sărbători fericite tuturor!

extragere-1

extragere-2

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fără comentarii.

 • avatar image

  Nedelea Mihaela

  decembrie 11, 2016 Reply
  Buna ziua. Eu sunt abia la prima experienta de mamica, Alex are 1 an si 9 luni. Ajutor as avea nevoie cat cuprinde , si in toate domeniile . . . . . . . . Situatiiile cu care ma confrunt in ultima perioada si carora nu mai stiu cum sa le gasesc solutii sunt nerabdarea si angoasa. Nerabdarea este de ambele parti, si a mea si a baietelului: de ex. daca vrea sa desfaca un puzzle sau un lego le ia si le tranteste de parchet si asteapta ca ele sa se desfaca singure, nu se demonteaza piesa cu piesa. Si bineinteles ca eu nu mai am rabdarea sa le reconstruiesc a nu stiu cata oara. Iar de aici pana la angoasa, nu-i decat un pas. Succes tuturor participantilor!
 • avatar image

  Enache Felicia

  decembrie 12, 2016 Reply
  Buna ziua,Pentru mine, furia si tristetea sunt emotiile care ma scot din echilibru, nu stiu sa le gestionez. Plansul prelungit .....si el destul de greu de suportat. Orice ajutor este binevenit.Mama Emmei, 3 ani si jumatate
 • avatar image

  Adi Lazar

  decembrie 13, 2016 Reply
  Buna ziua! Despre accesele copilului de furie. Cu asta ne infruntram in momentul de fatza. Multumim pentru concurs!
 • avatar image

  Veronica

  decembrie 17, 2016 Reply
  Bună ziua! Ma bucur că ne oferiți şansa de a câştiga aceste premii. Fetița mea cred că ar avea nevoie de mai multă încredere in propriile forțe. Vă doresc să petreceți clipe minunate de Crăciun.
 • avatar image

  Oana Constantinescu

  decembrie 24, 2016 Reply
  Felicitări Veronica și Nedelea Mihaela! Ați câștigat câte unul dintre cele 2 premii menționate. Sărbători fericite tuturor!
 • avatar image

  Nedelea Mihaela

  decembrie 24, 2016 Reply
  Multumiiiiiiiiiiiiiimm Mosuleeeeeeeeee!!!!!!
%d blogeri au apreciat: