Creare de grădiniţe sau grupe în grădiniţe, pe sistem Waldorf, în Bucureşti

Creare de grădiniţe sau grupe în grădiniţe, pe sistem Waldorf, în Bucureşti

Aseară am fost la o întâlnire care m-a convins că pedagogia Waldorf e ceea ce îi trebuie fetiţei mele de 3 ani: grupe eterogene (copii între 3 şi 6 ani, la un loc), autonomie, mişcare, lipsa unor planşe sau manuale, creativitate şi dragoste pentru educaţie şi pentru copii. Asta ne-au transmis cele două doamne care sunt pionierii sistemului Waldorf în Bucureşti. În capitala în care doar două grădiniţe de stat şi-au asumat această pedagogie extraordinară. La nivel de şcoală şi liceu, lucrurile stau cam la fel. Pentru că acreditarea este complexă, este nevoie de mult profesionalism, o doză mare de seriozitate şi rigurozitate. Contrar părerilor formate din slabă informare, copiii care termină şcolarizarea în sistem Waldorf au rezultate mai bune la Bacalaureat, sunt mai independenţi, ştiu ce vor de la viaţă şi se adaptează mai uşor la facultate.
Am avut uimirea şi bucuria să aflu că, dacă reuşim să ne strângem îndeajuns de mulţi părinţi care să dorim deschiderea unei grădiniţe de stat sau a unor grupe în cadrul anumitor grădiniţe deja existente, sunt şanse mari să se aprobe (la fel şi la şcoală)

E motivul pentru care scriu, în grabă şi cu entuziasm, în seara asta. Din dorinţa de a face lucrurile să meargă, de a strânge părinţi care gândesc la fel ca mine şi ca cei pe care i-am întâlnit aseara, părinţi care vor un viitor mai solid pentru copiii lor. Aşadar, va rog, părinţi de copii între 3 şi 6 ani, dacă vreţi şi voi o schimbare în bine şi sunteţi de acord să ne unim pentru a deschide grădiniţe (sau grupe) în sistem Waldorf, lăsaţi-mi mai jos câteva detalii despre voi şi va vom contacta atunci când începem demersurile. Da, nu va fi uşor deloc, dar la şcoala 86 din Bucureşti un grup de părinţi au făcut eforturi şi au reuşit să deschidă o clasa Waldorf, haideţi să izbândim şi la nivel de grădiniţă!

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Comentarii (5)

 • avatar image

  Georgiana Talpalaru

  septembrie 23, 2015 Reply
  Buna!La initiativa ta, am reusit sa adun cateva informatii despre modul de a descide grupe Waldorf in Bucuresti si am inceput cu sectorul 6. Daca exista parinti interesati ii rog sa acceseze http://www.facebook.com/waldorfgradinitasector6 si sa mergem impreuna mai departe.Multumesc!
  • avatar image

   mamicaactiva

   octombrie 4, 2015 Reply
   Felicitări si mult succes, Georgiana! Ai reușit sa contactezi părinții din sectorul 6 din lista pe care ți-am trimis-o, pe baza înscrierilor?
   • avatar image

    Georgiana Talpalaru

    octombrie 5, 2015 Reply
    Multumesc! Speram sa reusim! Suntem cateva persoane interesate, dar vreau sa ne adunam cat putem de multe - de aceea am apelat sa postez si pe blogul tau!
%d blogeri au apreciat: