Privește cu inima spre copiii nevăzători

copiii nevăzători Privește cu inima Tactile Images

Privește cu inima spre copiii nevăzători

Printre noi, sunt copii care și-ar dori să vadă lumina zilei, chipul părinților, să meargă la școală sau singuri în parc, să admire un fluture sau… să studieze matematica: copiii nevăzători.

În prezent, în România sunt aproximativ 3000 de copii nevăzători, dintre care doar jumătate sunt înscriși la școlile de tip internat. Ei locuiesc 9 luni pe an departe de căldura familiei pentru a avea acces la educație, fapt care poate avea consecințe nedorite din punct de vedere psihologic, obligându-i să se maturizeze înainte de vreme.

Pentru ei, școala e diferită deoarece depind de un specialist (profesor) care să le ia mâna și să o ghideze pe un desen în relief în timp ce le explică ceea ce ating. Imaginația e calea lor de învățare, iar desenele în relief sunt metoda prin care învață.

Soluția digitală: Tactile Image READER

În era digitalizării în care trăim astăzi, există o soluție pentru copiii nevăzători. Asociația pentru Dezvoltare Urbană a dezvoltat Tactile Image READER, o aplicație care poate fi descărcată gratuit din AppStore.

Ce face această aplicație? Este un asistent mobil care identifică poziția mâinii pe un desen reliefat și descrie audio ceea ce copiii au sub deget.

Din păcate însă, doar o mică parte dintre acești copii are acces la asistentul mobil, având în vedere că din motive financiare, cei mai mulți copii folosesc sistemul de operare Android.

Campania Privește cu inima pentru copiii nevăzători Tactile Images

Implică-te și TU!

Pentru a oferi copiilor cu deficiențe vizuale libertatea de a studia independent desene reliefate, pe platforma Bursa Binelui, rulează campania de fundraising #PriveșteCuInima. Din septembrie, 3000 de copii din România pot avea acces la o aplicație Android care replică experiența de învățare de la școală – un profesor virtual care descrie audio desene reliefate… Sună minunat, așa-i?

Ajută copiii nevăzători să aibă acces la educație:

  • Donează 10 lei pe Bursa Binelui! Donezi direct cu cardul și fără comision, întreaga sumă ajungând la dezvoltarea aplicației
  • Hai să ducem vestea mai departe! Folosind hashtag-ul #PriveșteCuInima! scrie o poveste despre profesorul care ți-a schimbat „lumea” în bine. Poate te-a ajutat să te decizi la ce liceu / facultate să te înscrii sau poate a fost Mentorul tău în viață sau…mai bine spune-ne tu scriindu-i povestea pe profilul tău de Facebook. Nu uita de hashtag-ul amintit
  • Dă share acestui articol, ca vestea campaniei să ajungă la cât mai multă lume bună
  • Povestește prietenilor despre fapta ta bună, poate vor dori și ei să ajute

Găsești în acest link detalii despre Asociația pentru Dezvoltare Urbană, ONG-ul care a inițiat proiectul Tactile Images, cât și informații despre activitatea lor de mai bine de 10 ani.  

Foto antet de Anna Kolosyuk pe Unsplash

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: