Bijuterii din amintiri neprețuite, realizate de Aniami’s

Bijuterii din amintiri neprețuite, realizate de Aniami’s

Categorie:Am testat, Interviuri

Îmi amintesc ce mix de emoții am trăit în momentele în care am devenit mamă de două ori. Am simțit bucurie și iubire, teamă și o mare ușurare, neliniște și împlinire. Și mi-aș dori să nu uit aceste momente încărcate cu multă emoție. Cred, de altfel, că orice eveniment ce s-a întâmplat „prima dată” în viața mea ca mamă este de neuitat, unic în felul său: nașterea, botezul, primul pas al fiecărui copil, tăierea moțului, etc. Până să aflu de Aniami’s, nu m-am gândit că se pot realiza bijuterii din amintiri.

Ce facem cu momentele neprețuite?

De curând am întâlnit-o pe Camelia, fondatoarea Aniami’s. Pozitivă, dornică de a-și împlini visul, ea este cea care poate transforma pe viață amintirile prețioase într-o bijuterie cu lapte matern. Pe care apoi să o porți ani de-a rândul. Am rugat-o să ne povestească mai multe într-un interviu, și iată ce a ieșit:

Bijuterii din amintiri

Gabriela: Camelia, de unde ți-a venit ideea de a crea bijuterii cu lapte matern?
Camelia: Ideea de a crea bijuterii cu lapte matern mi-a venit în timp ce îmi alăptam cei doi copii, în tandem. A fost un sentiment unic, pe care am vrut să îl păstrez viu și peste ani.

bijuterii din amintiri Aniamis
Camelia – fondatoarea Aniamis

G: La ce se pot aștepta mămicile care apelează la serviciile tale și cât durează până când o bijuterie este gata?
C: Aș vrea ca mămicile să știe că fiecare amintire pe care ne-o trimit, este păstrată și prelucrată cu multă grijă. Perioada de realizare a unei bijuterii diferă. Este cuprinsă între 8 și 20 de săptămâni, în funcție de complexitatea modelului și metalul ales ca și bază.

G: Care a fost cea mai mare provocare a ta de până acum din partea clienților? Ai avut de realizat un obiect diferit e cele din gama ta?
C: Se întâmplă, uneori, ca mămicile să nu fie hotărâte asupra modelului final. Să petrecem ore bune în alegerea design-ului bijuteriei, iar spre final să își dorescă alte modificări. Deși acest lucru este dificil
pentru noi, facem tot posibilul să facem ca bijuteria să fie pe placul mamei, să o poată purta cu mult drag!
Cel mai dificil obiect de realizat a fost un cub din lemn. Realizarea acestuia m-a scos cu totul din zona de comfort. A trebuit chiar să îi cer ajutorul soțului pentru sculptura acestuia. Atunci am realizat că, uneori, este bine să spunem și nu 🙂.

G: Și care a fost cea mai mare bucurie pe care ai trăit-o legată de acest business?
C: Cea mai mare împlinire este atunci când mamele îmi scriu cu multă bucurie despre bijuteria lor și când o arată și prietenelor. Două mame, mi-au povestit că s-au împrietenit în parc văzând una la gâtul celeilalte o bijuterie realizată de noi.

bijuterii din amintiri Aniamis
Bijuterie cu șuviță de păr și lapte matern

Echilibrul între viața profesională și cea de mamă

G: Cum îmbini viața de mamă a 2 copii cu partea profesională?
C: Cu greu reușesc să îmbin viața de mamă cu partea profesională. La fel ca și copiii, afacerea are nevoie de toată atenția și dăruirea mea. Încerc, deși greu îmi iese, să mă deconectez de partea profesională atunci când sunt cu cei mici.

G: Ce contează pentru tine cel mai mult atunci când intri in atelier să lucrezi?
C: Îmi place ca totul să fie foarte bine organizat. Fiecare să își cunoască sarcinile din ziua respectivă. Și să mă asigur că bijuteriile sunt livrate în timpul promis. Însă cel mai important, pentru mine, este să reușesc să transpun în fiecare bijuterie dăruirea mea și emoția amintirilor care o compun.

G: Ce sfat ai putea să le oferi, din proprie experiență, mamelor care vor să-și deschidă o afacere?
C: Când am început proiectul Aniami’s, am zis că voi putea avea un venit în plus, fiind totodată mai mult lângă copiii mei. Însă lucrurile nu au fost deloc așa. M-am trezit lucrând și câte 16 ore/zi, să pot livra în
timpul promis. Obosită și frustrată că petrec tot mai puțin timp cu cei mici. M-am simțit sufocată de impozite, cheltuieli și grija salariilor. Am crezut că dacă voi lucra 8 ore/zi pentru visul meu și voi fi mai
împlinită decât dacă aș fi mers la un job normal.

Sunt mai împlinită, fiecare mulțumire și apreciere îmi bucură sufletul, însă nu am găsit încă un echilibru între viața de familie și partea profesională.
Nu îmi place să dau sfaturi, însă aș recomanda mamelor care vor să își deschidă o afacere, să cântărească foarte bine ce e mai important pentru ele. Deoarece o afacere la început de drum este precum un bebeluș, are nevoie de toată atenția și grija ta!

bijuterii din amintiri aniamis

G: Ce planuri ai, în perioada următoare, pe plan profesional? Dar și personal, dacă vrei să împărtășești cu noi 🙂.
C: Pe plan profesional, îmi doresc să cresc echipa la minim șase persoane. Și să mai achiziționez câteva echipamente, pentru a putea micșora timpul de așteptare a comenzilor. Îmi doresc să fim cunoscute de cât mai multe mame din România și nu numai.

Pe plan personal, îmi doresc să petrec mai mult timp alături de soț și copii. Să ieșim cât mai mult cu cortul și să fac mai mult sport.

G: Ce crezi că ne-ar spune copiii tăi despre tine, dacă i-am intreba?
C: Cred că ar spune că îi iubesc până la infinit și înapoi și că le spun de prea multe ori asta 😋.

Mă bucur tare mult că am cunoscut-o pe Camelia prin răspunsurile oferite. Îi doresc Succes în tot ce și-a propus!

Cum vi se pare conceptul de bijuterii din amintiri, din lapte matern sau șuvițe de păr? V-ați dori să purtați?

Zi cu soare să aveți!

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: