Aș fi vrut să știu – text scris de Mama de Bebelin [GUEST POST]

Aș fi vrut să știu – text scris de Mama de Bebelin [GUEST POST]

În perioada următoare, veți citi la mine pe blog câteva guest posts scrise de mame din comunitatea Work at Home Moms. Cristina are un bebeluș de 10 luni și, după naștere, și-a descoperit pasiunea pentru scris: o găsiți pe MamadeBebelin.com. Vă invit să aflați mai multe din textul pe care mi l-a trimis.

Mărturia Cristinei, Mama de Bebelin

Nu mi-a plăcut niciodată să scriu despre mine sau să mă prezint, aveam trac de tot ce înseamnă vorbit în public și abia reușeam să scot două cuvinte fără să roșesc. Eram o persoană timidă și introvertită. Mici frânturi din aceste trăiri și comportamente încă sunt prezente, dar totul s-a schimbat de când am devenit mamă.

Probabil ați auzit de multe ori că viața se va “termina” atunci când apare primul copil și că trebuie să vă pregătiți temeinic pentru lipsa constantă de somn și de timp liber. Ei bine, eu vă spun că viața abia atunci începe! O viață trăită din plin, cu bucurii și cu lacrimi, cu oboseală, cu frici, cu nesiguranță, poate cu neștiință, dar cu sufletul plin de recunoștință, de iubire și de cele mai bune intenții.

Atunci când devenim părinți găsim resurse în interiorul nostru de care nici nu știam că sunt prezente și am muta munții din loc pentru a le oferi tot ce e mai bun copiilor noștri.

Sunt și lucruri pe care aș fi vrut să le știu mai devreme

Aș fi vrut să știu că fiecare corp e diferit, fiecare naștere e diferită și că recuperarea durează, e mai puțin plăcută și dureroasă. E normal să nu poți face curățenie și mâncare exact după ce te-ai întors din spital, poate nici la câteva săptămâni după și la fel de normal e să te odihnești, să te menajezi și să ai grijă de tine.

Aș fi vrut să știu cât de important e să ai încredere în instinctul tău de mamă și să nu asculți de cei care pretind că îți știu mai bine copilul decât o faci tu. Exceptând cazuri medicale, dragă mamă ai lapte suficient, copilul se satură cu laptele tău și nu o să fie un răsfățat pentru că stă doar în brațele tale. Acolo e locul lui, sunetul inimii tale e tot ce cunoaște și cel lângă care se simte în siguranță.

Aș fi vrut să cer ajutor specializat mult mai devreme, de la persoane care iubesc ceea ce fac și care au informațiile potrivite și pertinente. Așa că dragi mămici, să nu vă fie frică să apelați la consultanți în alăptare, medici pediatrii, medici de familie, terapeuți, kinetoterapeuți. E firesc să nu știți ce e de făcut, pentru asta sunt persoane pregătite care apar în viața voastră și al cărui rol este să vă alunge fricile, redându-vă încrederea în voi.

Aș fi vrut să știu că apariția colicilor nu depinde de ceea ce am mâncat în ziua respectivă și că într-un final o să treacă. Că puseurile de creștere, salturile mentale, durerile de dințișori și toate nopțile lipsite de somn o să devină o amintire. Cel mai important, aș fi vrut să știu că plânsul bebelușului nu te face o mamă mai puțin bună!

mama de bebelin

Aș fi vrut să știu că fiecare copil este diferit și că nu este necesar să-l compari cu nimeni, singura comparație pe care trebuie să o faci este în raport cu el însuși. O să învețe să mănânce, să umble, să facă la oliță și să vorbească în ritmul lui și la momentul potrivit. Tu doar trebuie să fii acolo lângă el și să te asiguri că îl sprijini la fiecare pas.

Aș fi vrut să știu că nu există o rețetă universal valabilă despre cum să fii o mamă bună și că o să fie momente în care o să-mi vină să mă închid în baie pentru cinci minute de intimitate, că cel mai lung duș o să dureze două minute și că uneori o să ma simt neputincioasă și singură.

Cel mai mult mi-ar fi plăcut să știu că cei doi ochișori mici și curioși niciodată nu o să mă lase să renunț, că o să-mi dea putere să continuu și dorință să fac lucrurile mai bine.

Eu sunt Cristina, mama unui bebelin de aproape 10 luni. El este sursa mea zilnică de inspirație și tot datorită lui am început să scriu pe un blog și o pagină de Facebook denumite Mama de Bebelin. Am început recent o activitate cu cărți pentru copii pe pagina Kids Books Chest. Uneori, mai rar, cochetez și cu fotografia, deși s-a așternut praful pe aparat, mi-am promis să mă reapuc de poze.

Mesajul meu pentru voi este: O mamă poate face orice își propune. Ați dat naștere, nimic nu e imposibil! Cu încredere în voi și cu o sursă constantă de motivație găsită în copiii voștri, puteți face orice!

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: