Idei de activități antrenante pentru copii [GUEST POST]

activitati antrenante pentru copii

Idei de activități antrenante pentru copii [GUEST POST]

Categorie:Am testat

Am o colaborare cu un magazin simpatic, Jocuri24, pe care în cadrul guest post-ului de mai jos, vă invit să îl accesați. Deși fii-mea a cam abandonat toate jucăriile din casă pentru activități care implică ecrane sau schițe pe hârtie, uneori o mai „corup” la board games. Și, cum primăvara e aproape, am pus ochii pe o trambulină 🙂 Mai jos, redau articolul primit de la echipa Jocuri 24, un material care mie mi s-a părut drăguț, cu idei de activități antrenante pentru copii.

Creativitatea părinților crește pe timp de pandemie

Chiar dacă, în contextul pandemiei, perioada actuală este una mai dificilă, deoarece ne limitează opțiunile din mai multe puncte de vedere, pentru copii este foarte important să aibă activități diverse care să îi relaxeze, distreze dar să le și dezvolte mai multe abilități.

Creativitatea părinților trebuie să atingă cote mai ridicate, mai ales acum, când primăvara este la un pas distanță și este indicat să îi scoatem pe copii la joacă în aer liber. Desigur, cu precauțiile de rigoare.

Activități antrenante pentru copii, în aer liber

Odată cu sosirea primăverii distracția se mută în aer liber. Daca stați la casă, aveți posibilitatea de a face mai multe activități cu copiii. Spre exemplu, o trambulină poate fi o idee excelentă pentru ca cei mici să se distreze, dar și să facă mișcare. La fel, un leagăn în curte și un tobogan pot fi de mare ajutor și îi vor ține pe cei mici ocupați o parte bună din zi.

Daca nu stați la curte, există și alte variante. Puteți merge cu cei mici la o plimbare cu bicicleta, trotineta sau cu rolele, în funcție de ce le place acestora. Joaca și mișcarea în aer liber îi ajută pe copii să își consume energia într-un mod plăcut.

Pentru copii, o bălăceală în piscină în zilele călduroase de vară este o adevărată distracție. Așa că, pe perioada verii, deoarece este mai greu să călătorim cum o făceam înainte, o piscină gonflabilă se poate dovedi a fi o investiție foarte bună. Desigur, daca și spațiul vă permite. Puteți opta pentru piscine gonflabile cu un design modern, colorate și prevăzute cu anumite stropitori sau cu tobogane.

Pentru zilele răcoroase sau după ce se întunecă

În cazul în care copilul adoră să stea în bucătărie pe lângă părinți atunci când se pregătește o masă delicioasă, cu siguranță acesta se va bucura nespus de o bucătărie de jucărie. Cu ajutorul unei bucatarii copii, cel mic va putea exersa arta de a fi bucătar și își va pune la încercare talentul de Masterchef.

Daca vă plac jocurile de tip boardgame, puteți să planificați o seară dedicată lor, în care să vă distrați împreună cu cei mici. Pentru copiii mai mari puteți alege jocuri precum: Catan, Monopoly, Dixit sau Activity. În cazul copiilor mai micuți, puteți opta pentru: Joc educațional Haba sau Joc interactiv Ghicește daca poți!

Sursă foto antet Unsplash

***

Ce am scris eu, pe tema asta:

https://mamicaactiva.com/activitati-distractive-in-vacanta-acasa/

https://mamicaactiva.com/activitati-pentru-distrat-copiii-in-casa-fara-ecrane/

Autor

Abonează-te la blog

RĂSPUNDE

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: