Înscrie poveștile ilustrate de copilul tău, în competiția „Atelierele Imaginației”

Încă înainte de a putea vorbi corect, copiii se exprimă prin sunete (uneori pe frecvențe înalte), gesturi dar și prin urmele pe care creionul le lasă pe hârtie. Desenele lor ne par, nouă adulților, cel puțin ciudate, poate chiar lipsite de sens. Dar pentru ei, un punct poate însemna cu totul altceva decât credem noi. Dacă, pentru noi, e clar ca lumina zilei că un lucru ar trebui să arate într-un anumit fel, mintea lor îl poate concepe net diferit.

Foto de Andreea Mira Photography

E greu să nu te pufnească râsul când copilul îți explică foarte serios cum, în ilustrația respectivă, aia e o vacă, ăla e un copil sau celălalt e un liliac. De exemplu, în opera de mai jos, în dreapta e un brad, creaturile respective (nu am reținut ce sunt, să-mi fie cu iertare) au globuri în mâini și urmează să le agațe în brad.

Evident că mi se pare o realizare foarte simpatică, doar e copilul meu. Dar dincolo de asta, mă fascinează concentrarea pe care o are un om mic atunci când pictează sau desenează ceva. Parcă tot Universul se oprește și e atent la povestea pe care o creează.

Sau în desenul de mai jos, Peppa Pig se duce la munte cu un cadou, însoțită de zâne, floricele, păsărele și inimioare :))

Așa desenează ea în momentele „light” :)) . Dar la atelierul de storytelling cu Liviana Tane, când eu eram al Digital Parents Talks #7, Lidia a inventat și desenat o istorioară despre Habarnam care se ducea să caute șopârle 🙂 Se pare că personajul ăsta i-a atras atenția la grădiniță, unde doamna educatoare le-a citit „pățanii” de-ale lui. Și mai era ceva cu niște lilieci care păpau sânge, însă destul de abstract ilustrat 🙂

Foto Andreea Mira Photography

Aici,  Andreea a surprins un moment-cheie în care Liviana o întreba pe fii-mea dacă vrea să relateze ea povestea desenului ei sau preferă să o prezinte Liviana copiilor din sală. Lidia, mai rezervată în public, a ales cea de-a doua variantă.

Fiecare copil are povești de spus dacă știm să le ascultăm și…să le vedem. Vise, pasiuni, speranțe, emoții, temeri care le bântuie gândurile, pe toate le aștern ei pe hârtie sub formă de istorisiri. Depinde de noi dacă reușim să le deslușim și să pricepem ce se ascunde în spatele lor.

De la Parenting PR am aflat despre competiția lansată de Cartoon Network. Ca parte a Atelierelor Imaginației Cartoon Network, portal online unde cei mici pot învăţa cum se realizează desenele animate preferate, concursul îi încurajează pe copii să dea frâu liber imaginației și să creeze propriile personaje, scenarii sau chiar propriile animații. 

Copiii au posibilitatea, până pe 2 iulie, să-și înscrie opera în mai multe categorii: desen, scenariu sau animație. Marii câştigători ai celor trei categorii vor primi câte o tabletă grafică, dar şi alte premii Cartoon Network. (sursa: comunicat de presă)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s