Dacă-i bal…britanic să fie

Pe când eram o școlăriță în clasele primare și veneau studenți din Anglia să ne vorbească în limba reginei Elisabeta, știam locurile de sightseeing din Londra mai bine decât obiectivele turistice de pe plaiurile mioritice și cum s-a derulat Gunpowder Plot mai în detaliu decât bătălia de la Rovine. Mă fascina istoria Marii Britanii, de la fabuloasa simbolistică a celților și Stonehenge până la controversata decapitare a lui Anne Boleyn; literatura lor, de la romantismul lui Shakespeare până la misterele lui Sherlock Holmes.

sursa foto

Am avut inclusiv un pen palo fată de vârsta mea din Marea Britanie (i-am uitat numele dar chiar vreau să caut corespondența printre documente prăfuite), căreia îi trimiteam scrisori și chiar mici suveniruri în plic (cel mai probabil nu ajungeau pentru că pe vremea respectivă, corespondența prin Poșta Română era verificată și deschisă). A contat foarte mult pentru dezvoltarea mea comunicarea cu cineva din străinătate, în limba engleză, într-o perioadă în care nici nu aveam calculator, ce să mai vorbim de social media care era o pură utopie pentru mintea mea. Nu vizitasem nimic din Regatul Unit dar eram pasionată de tot ceea ce amintea de obiceiurile și ținuturile respective. Nici până astăzi nu am ajuns pe meleagurile britanice, am rămas cu o dorință încă neîmplinită de a-mi purta pașii pe malul Tamisei și de a asculta acordurile unor melodii medievale într-o poieniță încețoșată și umedă.

Cum speranța moare ultima, până să devin turist în Marea Britanie voi merge împreună cu fetița mea (care se apropie de vârsta la care eram eu atunci când eram in love with Great Britain) la British Ball care va avea loc la Hotelul Caro din București, pe 9 iunie, de la ora 17:00. Conceptul evenimentului reunește mai multe obiective: educațional, cultural, caritabil și, de ce nu, o distracție cu aer elitist (din când în când mai avem nevoie și de așa ceva).

Balul Britanic, aflat la a șasea ediție anul acesta, este organizat de International House Bucharest și English Kids Academy. Beneficiază de spriijinul  Ambasadei Marii Britanii la București și de atenția Casei Regale a Marii Britanii care trimite an de an Mesajul Reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, dedicat copiilor și părinților prezenți la eveniment. Excelența Sa dl. Paul Brummell, ambasadorul britanic în România, a confirmat prezența și de această dată.

Balul Britanic este un eveniment de înaltă ținută pentru București, orientat spre mai multe direcții:

  • susține și promovează învățământul de calitate;
  • promovează valorile în societatea românească;
  • premiază elevii cu cele mai bune rezultate la engleză pe parcursul unui an academic, susținând motivația acestora de a continua studiul limbii engleze;
  • donează fonduri pentru importante cauze caritabile;
  • ăzduiește un program cultural complex, incluzând reprezentațiile artistice ale copiilor prezenți la eveniment, dar și pe cele ale unor artiști cunoscuți.
Intrarea la eveniment se va face numai pe baza unei donații de 35 lei pentru fiecare participant, în baza unei înscrieri prealabile la englezapentrucopii@ih.ro sau la telefon 0723900204. Înscrierea la Balul Britanic se face în ordinea achitării acestei donații conform principiului „primul venit-primul servit”.
Suma stransă, precum si donațiile pe care persoanele prezente la eveniment sunt invitate să le facă la fața locului, vor fi integral direcționate pentru a susține “Tabăra Steluțelor”proiect educațional pentru copii cu boli cronice și care provin din medii sociale defavorizate, aflați în grija Asociației M.A.M.E. 
Tabăra Steluțelor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s