Cum am făcut shopping la mine în șifonier

Pe când eram (mai) tânără, visam să fiu, măcar în timpul liber, personal shopper. Cel puțin pentru moment, proiectul a rămas la stadiul mental. Uneori, cu prietenii îmi permit să mă joc și să îi ajut să își găsească haine care îi încântă dar pentru mine însămi am senzația că e o treaba imposibilă, rareori reușesc să îmi echilibrez stilul cu forma corpului și cu bugetul.  În ultima sâmbătă a lunii ianuarie am primit o vizită care m-a bucurat și onorat deopotrivă. E vorba de Gabi Urda, consultant vestimentar și de comunicare, cu background de jurnalism și PR. O persoană care, încă din primul schimb de privri, impune într-un mod deloc forțat, respect. Pare să zică „te ascult dar ascultă-mă și tu, că stiu despre ce vorbesc” 🙂

Gabi Urda poza mica

Aveam un pic de emoții, mi-am schimbat și vestimentația de vreo 2 ori deși nu ținuta de casă era subiectul zilei ci cum mă îmbrac de obicei, adică ce am prin șifonier. Cum eu țin la cum mă vede omul când intră pe ușa mea, mai ales un fashion consultant, am făcut câteva drumuri de la dormitor până la oglinda mare din hol. Nu știu de ce mă așteptam să văd o femeie îmbrăcată într-un stil ieșit din comun, cu diverse texturi și culori suprapuse dar, cu toate că nu a fost așa, stilul în care era îmbrăcată Gabi nu se lăsa mai prejos. Casual office, cu detalii subtile, culori mai degrabă neutre dar departe de a fi monotone, machiată natural și cu un aer profesionist. Presupun că, oricât de artist ai fi, dacă nu ai o imagine impecabilă care să fie plăcută ochiului atât oamenilor de afaceri cât și boemilor, nu-ți poți croi un drum sigur și stabil ca freelancer. Într-adevăr, am aflat ulterior că are printre clienți de la business people până la persoane cu venituri obișnuite, având în portofoliu proiecte 1-to-1 (adică sfaturi despre garderobă adresate unei singure persoane) dar și emisiuni și reclame care implică un număr mare de oameni și de elemente pe care trebuie să le ia in considerare și să le soluționeze, uneori chiar spontan. Așa că Gabi nu e un consultant elitist, pentru o sumă sub 100 de euro oricine poate avea parte de soluții personalizate, gândite special pentru forma corpului, bugetul din dotare și personalitate.

Încă dinainte să-mi deschid dulapul din dormitorul transformat provizoriu în cabină de probă, ne-am dat seama că avem multe de vorbit. Cuvintele noastre se împleteau, gândurile fiecăreia își găseau sens și răsunet în ideile celeilalte. Nu mi-am dat seama când au trecut 3 ore și jumătate, presărate cu mângâieri adresate pisicii mele (fiică-mea era la bunici așa că o aveam doar pe Kitty pentru amuzament :D).

În ceea ce privește garderoba proprie, am ajuns împreună la concluzia surprinzătoare că am destule haine cu imprimeuri, dar prea puține în culori neutre. Ahaaa, de asta nu mai știam cum să le combin….duhhh.

Partea bună e că pentru foarte puține din dulap merită să caut o altă purtătoare, yupii! Am răsuflat ușurată când mi-a spus că posteriorul meu nu e chiar atât de mare pe cât îl văd eu și nu trebuie ascuns. Am aflat cum ar arăta și unde aș putea să probez pantalonii potriviți corpului meu tip pară, cu torsul mai îngust decât ce e de la brâu în jos, dar și că nu ar fi cazul să am prea mulți pantaloni (2-3 perechi mi-ar ajunge). Cu alte cuvinte, mi-a confirmat că stilul meu dă clar întâietate fustelor și rochiilor, deși eu nu am simțit asta ani de-a rândul. Ce-i drept, după ce am devenit mamă, feminitatea a mai ieșit la iveală. Dacă rochiile din dotare sunt foarte ok, la capitolul fuste se pare că am greșit puțin pentru că unele îmi vin peste genunchi, ceea ce mă dezavantajează pentru că am gleznele groase și fusta îmi ia din lungimea picioarelor. Atunci, recomandarea Gabrielei e să port fuste până la genunchi, de preferat conice și bluze nici prea largi nici prea mulate, care să-mi echilibreze cele 2 porțiuni diferite ale corpului. M-a sfătuit să port peste bluze, jachete neîncheiate la nasturi și cardigane deschise, tot pentru același efect amintit anterior.

Îmi place că Gabi are o gamă diversă de locuri pentru shopping pe care le recomandă (de la outlet-uri și magazine unde cumperi articole vestimentare frumoase cu 20-30 de lei până la brand-uri renumite, sau, de ce nu, magazine destinate copiilor cum a fost cazul unei cliente mignone)  dar întotdeauna specific cu ceea ce-ți dorești. Tot ea a creat si conceptul de Yard Sale care are mare succes deoarece chilipirurile sunt la ele acasă. Următorul Yard Sale e peste câteva zile.

Ar mai fi așa multe de spus despre ce am povestit noi două dar cred că mult mai util vă e să aflați direct de la Gabi ce vi se potrivește în materie de imagine personală și vestimentație, ce ar fi bine să „dați afară” din dulap, ce să păstrați cu grijă, în ce haine să investiți pe viitor și, foarte important, cum să le combinați.

Mulțumesc înmiit Anei, Mămica Urbană, precum și colegei ei Ioana, echipa fondatoare Parenting PR , pentru ocazia oferită de a face „Shopping la mine în șifonier”, din cadrul campaniei utile și interesante, dedicată mamelor din România: „Ești unică, alege personalizat!”

Mai jos, ce a ales Gabi Urda ca ținute-cheie din garderoba mea, pentru perioada de trecere de la iarnă la primăvară (bluză și fustă conică, până la genuchi, cu cardigan pe deasupra și rochie scurtă cu jachetă):

IMG_2259IMG_2260

IMG_2255

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s