Organizarea cu stil a spațiului – Augustina, mommy of three :)

untitled shoot-0123-2

Aveți și voi momente în care vă luați cu mâinile de cap pentru că obiectele din casă sunt mult prea multe și…cam peste tot? Eu da! Și mai am un soț care mă tot bombăne ba că nu-i mai las loc pentru hainele lui în dulap, ba că am o grămadă de  „bibelouri”, printre care cu greu mai putem șterge praful. Augustina, o tipă micuță, luminoasă și caldă (căreia eu nu i-aș da mai mult de 25 de ani dacă n-aș ști că are deja 3 copii 🙂 ) a venit la mine acasă cu un scop: să mă ajute cu idei de organizare.

De îndată ce am aflat despre ea de la o cunoștință, mi-am propus să o cunosc pentru că mi s-a părut extrem de interesantă pasiunea ei – un mic start-up pe care l-a început după ce ani în șir a prestat meseria de jurist (job care nu îi displace dar, lesne de înțeles, a intrat într-o oarecare rutină). După ce a participat la un fel de incubator de business mai neconvențional, a ajuns la concluzia că Organizare cu stil e  „chemarea” ei.  Pe mine m-a convins de profesionalismul și dăruirea ei din prima clipă în care am vazut-o în pragul ușii. Are totul planificat dar le face cu o naturalețe greu de imitat. Iar personalizarea este pe primul plan. Încearcă să afle cât mai multe despre preferințele clientului, despre ce nu îi este ok și de ce, ca să poate oferi sfaturi potrivite.

Pe mine m-a ajutat cu câteva idei în legătură cu dulapul (în prezent, depozităm hainele în cel puțin 5 corpuri total disparate, e un haos) și mi-a dat  o soluție – exemplu aici, unde șifonierul clasic dispare, iar locul lui e luat de etajere, șine și rafturi puse direct pe perete. Mai mult, decât atât, ușa devine o perdea pe care mi-o pot alege din ce textură vreau eu. Evident, mă plictisesc de ea, o schimb. Asta nu poți face cu ușa unui dulap obișnuit, nu? 🙂 Acum mai rămâne să găsesc un meseriaș și să ma apuc de schițat spațiul de depozitare.

Am discutat despre mai multe (bineînțeles, nu ne-am putut abține să vorbim și despre copii 😀 ), printre care idei de stocare a pungilor de plastic, de mascare a unei mese vechi dar pe care nu vreau să o arunc încă, de echilibrare vizuală a spațiului dintr-o cameră, de depozitare a hainelor în saci vidați etc. Oricum, sunt convinsă că ăsta a fost doar începutul, pentru că, cei care mă știu o pot confirma, la capitolul „obiecte în ordine” am maare nevoie de ajutor 🙂 Și, cireașa de pe tort, la sfârșit ul vizitei mi-a făcut cadou un mic kit simbolic de (auto)organizare, cu câteva reguli de bază, scrise de mana ei. Așa că, dacă vă trebuie un boost de inspirație în organizarea casei sau a biroului, Augustina o să vă încânte. Parol!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s