
2 invitații la seminarul „Slăbește sănătos după naștere”
N-aș mai mânca atât de haotic și aș avea mai multă grijă de corpul meu. Cam asta îmi vine în minte, rapid, când mă gândesc la primele luni după naștere. Ar fi, cel mai probabil, cap de listă la episodul 2 al articolului despre ce aș face în cazul unei noi sarcini.
Să-i spui unei proaspete lăuze că ar fi bine să mențină o rutină, e o nebunie și se poate lăsa cu reacții urâte.
Daaar, după primele luni cu bebelușul, având la activ schimbat scutece murdare, făcut băiță, plimbat, hrănit și adormit, iar și iar, intri într-o inerție în care îți dai seama, din când în când, că mai ești și tu pe acolo, în ecuația mamă-copil, nu doar cel mic.
La prima progenitură, cel puțin, a cere sfatul în mai multe părți, e inevitabil. Doar că mereu e vorba despre cum să-ți îngrijești puiul și mai rar legat de cum să te menții în formă, cu creierul și corpul în formă. De-aceea e util un specialist care să formuleze niște recomandări avizate, potrivite situației.
Din primul an de viață al fiică-mii, îmi amintesc părerile destul de controversate despre ce să mănânc și ce nu în alăptare, dar și faptul că stăteam cu ea în marsupiul ergonomic, într-o poziție cam incomodă pe fotoliu și mă uitam la seriale, ore întregi. Asta pentru că urla dacă o lăsam jos. După ce s-a încălzit afară, au devenit rutină plimbările luuungi. Mult mai mergeam! Cel puțin pentru obișnuința mea de a nu face sport. Deloc. Mersul pe jos și alăptarea m-au „supt” de vreo 10 kg față de greutatea dinaintea sarcinii. Dar băgam în mine dulciuri și mâncam total anapoda.
Evident că, după înțărcare, fără vreo activitate fizică sau mod sănătos de a trata alimentația, m-am îngrășat la loc și celulita a revenit, prin toate zonele „cheie” 🙁
Ca să nu faceți ca mine și să aveți, din timp, mai multă grijă de corpurile voastre, există diverse evenimente care au ca speakeri specialiști în domeniu. Vă încurajez, ca întotdeauna, să căutați sfaturi avizate, să citiți, să vă informați, să mergeți la conferințe, să abordați persoane care știu despre ce vorbesc și au o pregătire solidă.
„Studiile arată că cel mult 20% din sănătatea pe termen lung este influențată de genele
moștenite. Asta înseamnă că cel mult 80% din riscul de a dezvolta o afecțiune pe parcursul vieții este datorat mediului în care trăim, inclusiv nutriția și stilul de viață.“ dr. Luiza Pîrvu (medic nutriționist specializat în dieta înainte, în timpul și după sarcină.
dietoterapia și monitorizarea gravidei și a lăuzei).
Pe 5 septembrie la 18:30 are loc seminarul „Slăbește sănătos după naștere!”, unde dr. Luiza Pîrvu va demonta mituri despre alăptare, „laptele bun”, colicile și alimentația mamei, va vorbi despre o rutină nutrițională corectă și prietenoasă, favorabilă slăbitului după naștere, fără a afecta dezvoltarea bebelușului.
Cum cei de la Ella Congress & Events, cărora le mulțumesc pentru că m-au invitat să fiu partener media, au fost de acord să ofer 2 invitații gratuite, iată propunerea mea:
Până pe 30.08, dacă vreți să participați la tombolă, vă rog să lăsați un comentariu aici, iar eu voi extrage 2 fericite mămici câștigătoare.
Succes!
Edit 30 august: felicitări câștigătoarelor Ruxandra și Cornelia. Tragerea la sorți este publică și poate fi vizualizată aici.
Comentarii (8)
Oancea Lavinia Andreea
august 23, 2017Raluca Ene
august 23, 2017Ruxandra
august 23, 2017Cornelia corneli
august 24, 2017Dana Stancu
august 30, 2017Mămica Activă
august 30, 2017Cornelia
august 31, 2017Mămica Activă
august 30, 2017